Sarajlija priznao: Buffon je imao ponudu Crvene zvezde

Vratio se u Parmu

Sarajlija priznao: Buffon je imao ponudu Crvene zvezde

E. Škorić

Gianluigi Buffon vraća se u Parmu nakon dvije decenije, ali imao je dvocifren broj ponuda nakon što je obznanjeno da napušta Juventus.

Buffon je mogao da bira gdje da nastavi karijeru, no na kraju je odlučio da se vrati na mjesto početka, u svoj nekadašnji klub Parmu.

Njegov agent Sarajlija Silvano Martina priznao je da je Buffon imao deset ponuda, te daj e jedna od njih bila i iz Beogradea, odnosno od Crvene zvezde.

"Imao je desetak ponuda, tri odlične iz Brazila, ali zbog porodice nije želio da ide tako daleko".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je mogao sa Zvezdom da se bori za Ligu prvaka, ali se odlučio da pomogne Parmi da se vrati u Seriju A.

S Parmom je u njenom zlatnom dobu osvajao Kup Italije, Superkup Italije i UEFA kup, a onda je s Juventusom osvojio čak 10 Scudetta. Jedino što nije uspio da osvoji je Lige prvaka iako je nastupao u tri finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi