Buffon odlazi u redove tima koji je među najvećim gubitnicima prošle sezone

Branit će u drugoj ligi?

Buffon odlazi u redove tima koji je među najvećim gubitnicima prošle sezone

A. Čaušević

Iako je završio svoju epizodu na Parku prinčeva, legendarni Gianluigi Buffon još uvijek ne želi "okačiti rukavice o klin".

Italijan je zakoračio u petu deceniju života, a ponuda za njegov angažman ne manjka te pažljivo vaga gdje nastaviti karijeru.

Buffon se spominje kao moguće pojačanje Porta umjesto Ikera Casillasa, dok je Atalanta odustala od njegovog angažovanja te će "jedinica" ekipe iz Bergama biti Pierluigi Gollini.

U međuvremenu interes je pokazao i Leeds United, tim koji je među najvećim gubitnicima prošle sezone obzirom da se nije uspio plasirati u Premiership.

Marcelo Bielsa će pokušati ponovo i u sezoni pred nama zbog čega želi jak i konkurentan tim, a velika želja je da se među stative dovede Buffon.

Buffon je karijeru počeo u Parmi prije više od dva desetljeća, a od 2001. godine, pa sve do 2018. je nosio dres torinskog Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi