Je li Gianluigi Buffon odabrao novi tim?
(Foto: EPA)

Posebna ponuda je tu

Je li Gianluigi Buffon odabrao novi tim?

M. Šljivak

Gianluigi Buffon će i sa 42 godine braniti u Ligi prvaka.

Legendarni golman ni ne pomišlja da završi karijeru, a po odlasku iz PSG-a je dobio veliki broj kvalitetnih ponuda.

Atalanta i Porto su ekipe koje su ostale u igri za njegovo angažovanje, a po svemu sudeći, Gigi je odabrao Porto.

Njegov menadžer Silvano Martina je za portugalske medije potvrdio da postoji ponuda Porta i da je Buffon veoma zainteresovan za dolazak u Portugal.

"Da, postoji interes Porta. Kontaktirano smo od strane osobe iz kluba. Buffon želi braniti još jednu godinu, Porto mu se kao klub sviđa, ali ima četvero djece i porodicu i o tome mora razmišljati", rekao je Martina, te je dodao:

"Igrao je zajedno sa trenerom Porta Sergijom Conceicaom i kada sam mu rekao za ponudu Porta, bio je presretan. Porto je veliki klub, imaju veliku historiju, a odluka će biti donijeta u narednih 10 dana", istakao je Martina.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Buffon je karijeru počeo u Parmi, a od 2001. godine, pa sve do 2018. je nosio dres torinskog Juventusa.

I kada su svi pomislili da će u zasluženu penziju, prihvatio je poziv PSG-a. Odradio je sezonu u ovom timu, ali iako su mu 42 godine, još ćemo ga gledati na fudbalskim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi