Buffon potpisao za Parmu

Čeka se još zvanična potvrda

Buffon potpisao za Parmu

E. Škorić

Iskusni italijanski golman Gianluigi Buffon vraća se u Parmu.

Sky Sport Italia je objavio da je Buffon ponovo u Parmi i da je potpisao ugovor sa ekipom koja će se od naredne sezone takmičiti u Seriji B.

Iako ima 43 godine, Buffon još želi da brani i poslije 26 godina vraća se tamo gdje je sve počelo.

Navodno je s Parmom dogovorio jednogodišnju saradnju i sada samo čekamo da transfer bude ozvaničen. Dolazi iz Juventusa u slobodnom transferu, odnosno bez odštete.

Buffon je tokom karijere branio za Parmu, Juventus i kratko za PSG, a na golu Italije je branio 176 puta i po tome je rekorder.

S Parmom je u njenom zlatnom dobu osvajao Kup Italije, Superkup Italije i UEFA kup, a onda je s Juventusom osvojio čak 10 Scudetta. Jedino što nije uspio da osvoji je Lige prvaka iako je nastupao u tri finala.

Top Komentari

Probisvjet
DjiDJi za mene najveca golmanska legenda.
6 1
_ZIJAGA_
Ovaj je BAS BEZOBRAZAN..nema granice kada je DOSTA...koliko je samo MLADIH GOLMANA UPROPASTIO..da su DRUGI GOLMANI BILI bezobrazni kao TI, gdje bi im bio kraj..
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi