Buffon neće u penziju, izabrao je posljednju destinaciju, branit će u drugoj ligi

Legendarni golman izabrao

Buffon neće u penziju, izabrao je posljednju destinaciju, branit će u drugoj ligi

A. Čaušević

Iako ima 43 godine Gianluigi Buffon još uvijek neće u fudbalsku penziju.

U posljednoj sezoni Buffon je imao niz zapaženih partija u dresu Juventusa, a uspio je i osvojiti dva trofeja. Odličan je bio i u finalu Kupa Italije.

Italijanski mediji izvještavaju da će legendarni Italijan braniti još najmanje jednu sezonu, kao posljednju destinaciju u karijeri izabrao je mjesto gdje je sve počelo.

Buffon će u narednim danima potpisati ugovor s Parmom i to do juna 2023. godine te ga čeka sezona u Seriji B jer su popularni Mljekari ispali iz Serije A. Odmah će mu biti dodijeljena i kapitenska traka.

Možda i najbolji golman svih vremena je i 2007. godine branio u Seriji B, tada je stajao na golu Juventusa gdje je proveo i najviše vremena tokom karijere koja traje četvrt vijeka.

Buffon je u seniorskom fudbalu debitovao u novembru 1995. godine. Tada je sačuvao gol Parme protiv Milana. Na ljeto 2001. godine je prešao u Juventus za 52 miliona i dugo vremena je bio najskuplji golman svijeta.

Top Komentari

omet
Svaka mu čast, nije mu problem braniti u Seriji B. Hoće li naši asovi karijeru završavati u Premijer ligi BH pa da liga malo dobije na značaju i promociji Premijer lige BH.
6 0
Kenotala
Ocekivano, zatvori krug i penzija.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi