Buffon postavio posebne uvjete Juventusu koji su sve iznenadili, a posebno navijače Milana
Buffon želi srušiti rekord Paola Maldinija

Sada je jasno zašto se vratio u Seriju A

Buffon postavio posebne uvjete Juventusu koji su sve iznenadili, a posebno navijače Milana

S. Pašalić

Prije nekoliko dana je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da se Gianluigi Buffon vraća u Juventus.

Italijanski golman je prošlog ljeta stigao u PSG za koji je nastupio 25 puta i primio isto toliko golova, a nedavno je objavio da napušta ovaj klub.

Buffon se nakon toga povezivao sa mnogim klubovima, ali prema najnovijim informacijama on će potpisati ugovor sa Juventusom na jednu godinu vrijedan 1.5 miliona eura.

Ipak, italijanski mediji pišu da je 41-godišnji Buffon zahtijevao da u ugovoru bude posebna klauzula u kojoj stoji da mora nastupiti u najmanje 10 utakmica.

La Repubblica tvrdi da klauzula također prisiljava trenera Juventusa Maurizia Sarrija da Buffon odigra i najmanje 8 utakmica u Seriji A, a upravo toliko mu treba da bi nadmašio rekord italijanske lige po broju nastupa koji sa ukupno 674 drži Paolo Maldini.

Također, italijanski golman bi prema klauzuli trebao nastupiti u bar dvije utakmice Lige prvaka.

Buffon je proveo 17 godina u klubu iz Torina i upisao 656 nastupa, a nakon završetka svoje karijere bi želio da nastavi raditi u klubu kao trener ili direktor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Maldini ima 674 utakmice,Buffon ima 656 kako da mu onda 8 utakmica bude dovoljno,novinaru novinaru de se malo saberi,negdje si pogriješio
8 3
Fino alla Fine
Dobice sto trazi, zasluzio je., iako mu nije trebao odlazak u Pariz
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi