Buffon priznao: Dva puta sam bio na korak od odlaska iz Juventusa
Foto: EPA

Dilema je bila ogromna

Buffon priznao: Dva puta sam bio na korak od odlaska iz Juventusa

M. Šljivak

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon priznao je kako je u prošlosti dva puta bio na korak od odlaska iz redova troinskog kluba.

Gigi je član Bianconera postao 2001. godine. Stigao je iz Parme, a ekipu nije napuštao ni nakon što je izbačena u Seriju B.  Ipak, priznaje da je dva puta ozbiljno razmišljao o odlasku.

"Dva puta sam umalo napustio klub. To su bila vremena kada nisam mogao spoznati šta znači biti Juventino. Primijetio sam kako stvari idu u pogrešnom pravcu i da moram prihvatiti odgovornost ili će stvari i dalje biti loše. Ali, i u tim trenucima, sudbina je srećom odigrala svoju ulogu i ostao sam ovdje", rekao je Buffon

Golmanu Juventusa ugovor sa Starom damom ističe na kraju sezone. Već je ranije objavio kako će završiti karijeru i do kraja sezone ćemo moći još nekoliko puta da uživamo u partijama jednog od najvećih golmana svih vremena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije