Buffon: Rekao sam Donnarummi u koji klub treba da ide

Dobit će idealnu zamjenu?

Buffon: Rekao sam Donnarummi u koji klub treba da ide

E. Čaušević, foto: EPA

Italijanski golman Gianluigi Buffon na kraju ove sezone će prema svemu sudeći okačiti rukavice o klin i tako će staviti tačku na veoma uspješnu karijeru.

Buffon je imao želju da se oprosti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali sve je to palo u vodu kada se Italija nije uspjela plasirati na Mundijal prvi put nakon 1958. godine. Iako mnogi žele da on nastavi svoju karijeru legendarni Gigi je poručio da to jednostavno više nije moguće.

"Niko ne želi da završi svoju karijeru, ali ja sam sretan jer ću to uraditi kada ja želim. Fudbal je dio mog života već 20 godina i sve sam podredio tome. Juve je promijenio moj život, ovo je poseban i jedinstven klub", rekao je Buffon.

Juventus je ljetos doveo iz Arsenala poljskog golmana Szczesnog kao zamjenu za Buffona, no iskusni Gigi vjeruje da je pravi izbor za to Gianluigi Donnarumma koji bi bio rješenje za dugi niz godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rekao sam mu da neće pogriješiti ako dođe u Juve. Istina je da mu ne mogu davati savjete jer on odlučuje o svemu tome i ne znam kakav odnos ima s Milanom. Razliku pravi ono što osjećaš u svojoj duši i vjerujem da će na osnovu toga i Donnarumma donijeti odluku", dodao je iskusni Gigi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi