Mourinho na poklon od uprave Rome dobija jednu od najvećih ikonaSerije A?

Buffon stiže na Olimpico?

Mourinho na poklon od uprave Rome dobija jednu od najvećih ikonaSerije A?

E. Škorić

Jose Mourinho će voditi Romu u narednoj sezoni i portugalski trener već si je počeo "sklapati" ekipu.

Nije još poznato koga će Mourinho otpisati iz trenutnog sastava i koga dovodi, no mediji s nestrpljenjem čekaju da krene ljetni prijelazni rok. Posebni je, budite sigurni u to, spremio razna iznenađenja.

Ipak, činjenica je da Roma nema budžet na kakav je Mourinho navikao vodeći klubove u Engleskoj (Chelsea, Manchester United i Tottenham), pa će morati da od malo novca pokuša izvući maksimum. U opticaj svakako dolaze i oni koji su slobodni, a takvih je"more" ovo ljeto.

Jedan od njih je i legendarni golman Gianluigi Buffon, koji je već saopštio da će na ljeto otići iz Juventusa. Mourinho je navodno već održao sastanke s legendarnim golmanom i istinskom ikonom Serije A. Želi da Buffon bude prvi golman, ali i lider tima i autoritet u svlačionici.

Buffon ne želi da ide iz Italije, a povezuje ga se još s Milanom i Atalantom, mada se pojavila i mogućnost da se vrati u Parmu što bi bila prava romantika Serije A.

Buffon ima 43 godine i nema namjeru okončati svoju bogatu karijeru. U Juventus je 2001. godine stigao iz Parme, pa nakon skoro dvije decenije otišao u PSG na posudbu, no ubrzo se vratio u Torino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je u dosadašnjoj karijeri na golu Juventusa bio u 683 utakmice, dok je za Parmu branio na 220 mečeva. Što se tiče sezone u PSG-u tu je upisao 25 nastupa.

Ima 10 titula sa Juventusom, jednu s PSG-om, brojne druge trofeje, no samo mu nedostaje Liga prvaka. S Italijom je 2006. godine bio prvak svijeta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osvaldo000
E bas ce im biti pojacanje
2 0
K79
mada se pojavila i mogućnost da se vrati u Parmu što bi bila prava romantika Serije A.?! Može biti samo prava romantika Serije B ukoliko se vrati u Parmu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi