Vučica s dva gola zagospodarila Rimom, "lukavi" Džeko je bio sjajan

Zaslužena pobjeda Rome u derbiju

Vučica s dva gola zagospodarila Rimom, "lukavi" Džeko je bio sjajan

A. Čaušević

Roma je opet gazda u Rimu. Vučica je sa zasluženih 2:0 pobijedila Lazio i tako se osvetila najvećem rivalu za poraz u prvom dijelu sezone. 

Edin Džeko je odigrao sjajnan meč. Lavoski se borio s odbranom Nebeskoplavih, a u finišu prvog dijela "lukavo" je nadmudrio svoje protivnike i asistirao za prvi gol. Iznudio je i crveni karton za Lazio.

Početak utakmice je bio poprilično izjednačen bez većih prilika na obje strane. Prvu priliku vrijednu spomena imao je Džeko koji poslije udaraca glavom bio neprecizan.

U 31. minuti tresla se mreža Rome, međutim Muriqi se našao u ofsajd poziciji pa je gol opravdano poništen. Promjena rezultata uslijedila je desetak minuta kasnije.

Džeko se uspio probiti između nekoliko igrača Lazija, izborio se loptu, te kao poslužio Mkhitaryana za vodstvo nominalnog domaćina u večerašnjem meču.

Oglasi

Nebeskoplavi su u drugom poluvremenu krenuli po izjednačenje, ali je Fuzato na golu Rome bio odličan te je uspješno čuvao svoju mrežu.

Sve je bilo gotovo u 78. minuti kada je vrlo lijep gol sa ivice kaznenog prostora postigao Pedro te tako Vučicu odveo na 2:0.

U 87. minuti Džeko se sjajno namjestio na šut, ali je sa 20-ak metara šutira pored gola. Nekoliko minuta kasnije Acerbi ga je zaustavio te je dobio žuti karton i morao je ranije u svlačionicu.

Popularni Dijamant je zamijenjen 90. minuti, a kompletan Romin tabor ga je ispratio aplauzima što dovoljno govori koliko je kvalitetan meč odigrao. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Senad Lulić je bio starter kod Lazija s kapitenskom trakom na ruci, a zamijenjen je sredinom drugog dijela poslije solidne partije. 

Roma se s ovom pobjedom približila plasmanu u Konferencijsku ligu, dok Lazio ima zagarantovan plasman u Europa ligu, ali je definitivno ostao bez Lige prvaka. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Shik
Malo mi one cestitke od saigraca vise lice na oprostaj od kluba, nego za dobru odigranu utakmicu...
7 0
K79
Po reakciji saigraca vrlo moguće da je ovo bila Edinova posljednja utakmica na Olimpicu a i Amra na Instagramu napisala Last dance ! :D Tako da me čudi da novinari na ovom portalu spavaju sa obzirom koliko su do sada pisali o njegovom transferu :D
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi