Džeko komentarisao dolazak Mourinha i poručio: "Mislim samo na sadašnjost"

Govorio o svojoj budućnosti

Džeko komentarisao dolazak Mourinha i poručio: "Mislim samo na sadašnjost"

A. Čaušević

Edin Džeko je bio sjajan protiv Lazija. Nije zabio gol u pobjedi 2:0, ali je još jednom potvrdio svoju neupitnu klasu.

Lavoski se borio s odbranom Nebeskoplavih, a u finišu prvog dijela "lukavo" je nadmudrio svoje protivnike i asistirao za prvi gol. Iznudio je i crveni karton za Lazio.

Zamijenjen u posljednjim minutama. Bilo je to "koronavirus" izdanje standing ovationa jer su praktično svi u Rominom taboru od igrača na terenu do onih na klupi i tribinama ispratili popularnog Dijamanta.

"Znamo svi da ovo nije bila jedna od najboljih sezona. Ali derbi je uvijek derbi, izgubili smo u prvom dijelu sezone, htjeli smo dati sve da sezonu završimo dobro. Ostala nam je još jedna utakmica", rekao je Džeko za DAZN.

Jose Mourinho će sjediti sljedeće sezone na klupi Rome. Dovođenje portugalskog stručnjaka komentarisao je i kapiten bh. reprezentacije.

Oglasi

"Već je donio entuzijazam, Roma je teška sredina i nije mogo doći bolji trener", kazao je Sarajlija koji je zatim govorio o svojoj budućnosti.

"Nisam mislio na budućnost tokom utakmice, kao što sam rekao htjeli smo pobijediti i to smo uradili. Uzimamo ova tri boda i radost za mirnu sedmicu. Mislim samo na sadašnjost", poručio je iskusni napadač.

Bilo je i riječi o Paulo Fonseci koji odlazi na kraju sezone. Džeko je s njim zimus imao problema, ali ratna sjekira je definitivno zakopana. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trener nam je rekao da će mu ovo biti posljednja utakmica na Olimpicu i željeli smo mu pokloniti pobjedu. Pobijedili smo za njega i za igrače, ali i klub koji gleda prema naprijed."

Inače, Roma se s ovom pobjedom približila plasmanu u Konferencijsku ligu, dok Lazio ima zagarantovan plasman u Europa ligu, ali je definitivno ostao bez Lige prvaka. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1581831304
Najbolje ti je da zavrsis kaeijeru u romi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi