U Juventusu odustali od potencijalnog pojačanja, ne žele da smeta Pjaniću
U St. Petersburgu su navodno tražili i previše novca za transfer 23-godišnjeg Argentinca.

Ništa od transfera iz Zenita

U Juventusu odustali od potencijalnog pojačanja, ne žele da smeta Pjaniću

Italijanski CialcioMercato ekskluzivno saznaje da će Stara dama propustiti priliku da realizuje transfer fudbalera koji je bio na njenom radaru već neko vrijeme.

Naime, iako se povezivao sa prelaskom u Juve, od dolaska fudbalera ruskog Zenita Leandra Paredesa u Torino, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Ovaj 23-godišnjak je dobro poznato lice u Italiji, s obzirom da je nosio dres Chieva, Empolija i Rome prije nego što je na ljeto 2017. godine prešao u Zenit.

Argentinac je oduševio u St. Petersburgu i postao ključni dio ekipe Roberta Mancinija i svojim igrama privukao pažnju nekolicine evropskih velikana uključujući i Juventus.

Ipak, novinar CalcioMercata Fabrizio Romano je danas otkrio da Stara dama odustaje od utrke za Paredesa iako se špekulisalo da bi već narednog ljeta Argentinac mogao obući crno-bijeli dres.

Iznad Paredesa koji su na listi želja, što se tiče veznjaka, Juventusa su i Romin Lorenzo Pelegrini, Bryan Cristante i Emre Can, za kojeg se špekuliše da je jako blizu potpisa za Staru damu. Ipak, smatralo se da su u Staroj dami ozbiljno "zagrijani" i za 23-godišnjeg Argentinca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako nema sumnje u kvalitete Leandra Paredesa, Zenit navodno traži previše novca za svog veznjaka, a u Juventusu sada smatraju da bi njegovo dovođenje limitiralo Miralema Pjanića, kako u minutaži, tako i na terenu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi