Orlovi se izvukli: Srbija u 97. minuti izbjegla poraz u Bugarskoj

Odigrali slab meč, ali uzeli bod

Orlovi se izvukli: Srbija u 97. minuti izbjegla poraz u Bugarskoj

Midhat Šljivak

Fudblaska reprezentacija Srbije remizirala je večeras u Razgradu s Bugarskom rezultatsom 1:1. Orlovi su izgledali jako loše, ali su se izvukli pogotkom Darka Lazovića u 97. minuti meča.

Srbija je kao veliki favorit ušla u meč s Bugarskom. Očekivala se pobjeda protiv izabranika Mladena Krstajića, ali jasno je kako je ovaj stručnjak dobro proučio selekciju koju je nekada vodio i na kraju je meč završen bez pobjednika.

Uvodnih pola sata meča nije ponudilo previše, a zatim u 31. minuti Bugari stvaraju prvu veliku šansu. Rusev izlazi jedan na jedan s Milinković-Savićem, no šutira pored gola.

To je bila jedina ozbiljna šansa u jako lošem prvom poluvremenu, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Bugarska stigla do prednosti i vodstva.

Uspavanu odbranu Srbije kaznio je Kiril Despodov. Pokupio je loptu u kaznenom prostoru i matirao je golmana Srbije za prednost od 1:0.

Oglasi

Orlovi su imali veći posjed lopte. Pokušavali su nešto napraviti, no izostala je završnica u ekipi Dragana Stojkovića.

Bugarska u 69. minuti propušta još jednu veliku šansu. Krastev je sjajnim šutem uzdrmao prečku i propala je velika prilika da domaći stignu do trijumfa.

Srbija je do kraja utakmice dominirala. Dejan Joveljić je imao dvije dobre šanse, dosta se toga izdešavalo pred golom Bugarske, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, u 97. minuti Srbija stiže do gola. Darko Lazović je postigao pogodak za 1:1 i izvukao je svoju selekciju u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Bugarska - Srbija 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi