Švicarci za 13 minuta "riješili" Bugare, Danci slavili u Tel Avivu

Mečevi kvalifikacija za SP

Švicarci za 13 minuta "riješili" Bugare, Danci slavili u Tel Avivu

E. Čaušević

Reprezentacija Švicarske večeras je u gostima pobijedila Bugarsku sa 3:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Švicarci su odlično otvorili kvalifikacije i meč u Sofiji riješili su u prvih 13 minuta utakmice.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti kada je Embolo pogodio sa 1:0. Samo tri minute kasnije bilo je 2:0 za goste. Shaqiri je asistirao, a pogodak je postiga Haris Seferović.

Već u 13. minuti Švicarci dolaze do trećeg gola. Shaqiri je ponovo bio asistent, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Zuber.

Bugari su do kraja utakmice uspjeli samo da ublaže ovaj poraz, a konačnih 1:3 postavio je Despodov na samom početku drugog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U terminu od 18 sati igrala se još jedna utakmica, a sastali su se Izrael i Danska. Više razloga za slavlje u Tel Avivu imali su gosti koji su pobijedili sa 2:0.

Danci su poveli u 13. minuti golom Braithwaitea, dok je konačnih 2:0 postavio Wind u 67. minuti ove utakmice.

Top Komentari

jony1919
Kako profesionalno, svim igračima napisano samo prezime, samo Seferović dobio čast da mu i ime bude napisano..ko da je neki bitan faktor..il ove strukture pismenosti ne znaju napisat imena kao što su Xherdan, Breel, Martin i dr.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi