Bugojno na nogama: Navijači najavili proteste, da li će se ugasiti NK Iskra?

Teški dani za nekada renomirani klub, ko će odgovarati?

Bugojno na nogama: Navijači najavili proteste, da li će se ugasiti NK Iskra?

S. Mlaćo

Teška situacija vlada u NK Iskra Bugojno. Ponos Bugojna već godinama na izdisaju, a ovog ljeta situacija je kulminirala.

Nijedna selekcija nije započela novu sezonu, stadion je zaključen, a dug kluba iznosi oko 700.000 KM, te je račun blokiran

Zbog toga je danas održan sastanak u Općini Bugojno na kojem je između ostalih navedeno da NK Iskra neće biti ugašen, no predloženo je da rad kolektiva bude 'zaleđen', dok bi u što kraćem roku bio osnovan novi kolektiv NK Iskra 1946.

Navijači Iskre, simpatizeri i Bugojanci širom svijeta, ne žele dozvoliti gašenje kluba te su jasno istakli da odgovorni za katastrofalnu situaciju trebaju odgovarati za sumnjive radnje iz prošlosti.

Popularni Vandali večeras su se oglasili saopštenjem, te pozvali sve sugrađane da se odazovu mirnim protestima u četvrtak kada je u Općini Bugojno zakazan novi sastanak na temu NK Iskra.

"Pozivamo sve građane grada Bugojna koji žive za ovaj grad i klub Iskru da se odazovu u što većem broju i da svojim dolaskom ne dozvole GAŠENJE KLUBA!!!
Također pozivamo sve igrače "NK Iskra", igrače "RK Iskra" i "KK Iskra" da se odazovu i dođu na mirne proteste!

Pozivamo sve članice i klubove Sportskog saveza općine Bugojna, sve političke subjekte, kao i općinske vječnike, da svojim dolaskom podrže ovaj mirni protest!

Pozivamo sve Bugojance, sve simpatizere, navijače Iskre i obične građane, da se odazovu u što većem BROJU i da svi zajedno ne dozvolimo da se ugasi SIMBOL GRADA!", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Treba istaći da je veliki broj Bugojanaca odmah potvrdio svoj dolazak.

Top Komentari

Prazina
Hrvati ga osnovali, Bošnjaci odveli u ponor.
0 12
Jasko91
Ko jebe ovu ekipu,nikom nije bitna ! Ako treba da se ugasi nek se ugasi !
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti