Buljio je u Messija s tribina, u međuvremenu je stigao u Barcu i postao "težak" 250 miliona!

Nevjerovatna priča

Buljio je u Messija s tribina, u međuvremenu je stigao u Barcu i postao "težak" 250 miliona!

A. Čaušević

Lionel Messi je na stadionu Santigao Bernabeu odigrao niz vrhunskih utakmica

Jednu od najboljih partija u karijeri pružio je 2014. godine kada je Barcelona pobijedila Real s 3:4, a sada već legendarni Argentinac je bio trostruki strijelac.

Nekim navijačima Barcelone je s te utakmice za oko zapao zaista interesantan detalj jer se među gledateljima može vidjeti Martin Braithwaite.

Braithwaite je tada imao potpuno drugačiji imidž sa dugom kosom i nastupao je za Toulouse u Francusku. Nalazio se u društvu djevojke Anne-Laure Louis.

Anne-Laure Louis je u tom periodu bila plavuša, a u međuvremenu je promijenila boju kose, ali i postala supruga danskog reprezentativca.

Braithwaite je također promijenio imidž, ali i niz klubova jer je igrao za Middlesbrough, Bordeaux i Leganes, a član Barcelone je februara 2020. godine.

Oglasi

I dok je 30-godišnjak gledao s tribina i sanjao da igra s Messijem uspio je postati saigrač možda i najvećeg igrača u historiji.

Ali kako je bio uspješan na terenu, tako je bio i uspješan van terena jer je zajedno sa svojom porodicom stekao bogatstvo od 250 miliona eura zahvaljujući poslu s nekretninama.

Naime, danski napadač je zajedno sa svojom porodicom, prije svih ujakom Michaelom uložio u posao s nekretninama, a osnivanje kompanije se ispostavilo kao puni pogodak.

Braithwaitova kompanija je izgradila 1.500 stanova u SAD-u, dok je u izgadnji još 500 stanova i kada sve bude kompletirano bogatstvo će još narasti.

Iako je pred njim još nekoliko godina uspješne karijere napadač Barcelone sigurno ima osiguranu budućnost, te zaslužuje pohvale za sve postignuto u životu posebice ako se u obzir uzme njegovo teško djetinjstvo.

Oglasi

Braithwaite je imao problema s razvojem kukova zbog čega je između pete i sedme godine života morao da bude u invalidskim kolicima. Proveo je dosta vremena u bolnici, ali je uspio iz svega da izađe kao pobjednik.

"Nemam mnogo sjećanja na to i nekako sam sve to potisnuo jer je to bilo veoma tužno razdoblje moga života. Gledao sam drugu djecu kako trče, igraju se i smiju, a ja nisam mogao ni da hodam. To je baš bio težak period za mene i sjećam se da me bilo sramota što sam drugačiji od druge djece", priča Braithwaite.

Njegovo liječenje trajalo je dvije godine i na svu sreću doktori su uspjeli da pravom terapijom omoguće da se njegovi kukovi normalno razvijaju. Za Braithwaitea je uvijek bio samo jedan cilj, a to je da postane fudbaler.

"Uvijek sam htio da budem fudbaler. Ništa drugo nije bilo u mojoj glavi osim fudbala. Nisam imao nikakav plan B i znao sam uvijek da će fudbal biti ono čime ću se uvijek baviti. Sretan sam što se sve završilo na ovaj način i zahvala Bogu na svemu", kaže napadač Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Braithwaite je od invalidskih kolica i činjenica da ne može da hoda velikom borbom uspio da ispuni svoje snove. Danas igra u Barceloni i moći će svojim unucima pričati kako je jednom igrao s najboljim igračem svih vremena Lionelom Messijem.

"Išao sam po dijete u školu kada me agent nazvao i rekao da me želi Barcelona. Htio sam da to čuvam kao tajnu dok ne postane sve zvanično i stvarno. No, supruga je shvatila da joj nešto krijem, a kada sam joj rekao samo se nasmijala kao da je znala o čemu se radi. U životu nikada ne treba odustajati jer nikada ne znate šta vas čeka iza ugla", zaključio je Braithwaite.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
I takvom covjeku da 4,5 mil po sezoni....ako nisi sad skonto, skontat ces sad koliko se davalo onom koga moras ubjedjivati da predje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi