Golman Argentine izludio Yerryja Minu, pa mu odbranio penal: "Znam gdje ćeš pucati, pojest ću te"

Martinez junak Gaučosa

Golman Argentine izludio Yerryja Minu, pa mu odbranio penal: "Znam gdje ćeš pucati, pojest ću te"

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je uspjela da se plasira u finale Copa Americe.

Argentinci su u polufinalu ovog takmičenja igrali protiv Kolumbije, a pobjednika smo saznali nakon penala.

Gaučosi su poveli već u sedmoj minuti kada je Messi odlično asistirao Lautaru Martinezu koji je pogodio za 1:1. No, Kolumbija se u 61. minuti vratila u meč golom Diaza za 1:1.

U regularnom dijelu, ali i produžecima rezultat se nije mijenjao i bilo je jasno da ćemo finalistu Copa Americe saznati tek nakon penala.

U penal seriji briljirao je golman Argentine, Emiliano Martinez, koji je uspio da odbrani čak tri penala i omogući svojoj reprezentaciji plasman u finale ovog takmičenja.

Martinez se našao u centru pažnje posebno kod penala u trećoj seriji kada je loptu uzeo defanzivac protivničkog tima Yerry Mina.

Oglasi

Golman Argentine počeo je odmah dobacivati Mini kako bi ga zbunio i izbacio iz takta što je na kraju i uspio jer je Kolumbijac loše šutirao, a Martinez je zaustavio njegov udarac.

"Nervozan si? Ja vidim da si nervozan. Znam gdje ćeš pucati. Gledaj kako ću te sad pojesti", govorio je Martinez igraču Kolumbije.

Nakon toga uključio se i Lionel Messi koji je skakao od sreće, a zatim je dobacivao bivšem saigraču iz Barcelone: "Zašto sada ne plešeš".

Top Komentari

Manager
Copa America je tu negdje sa Čevljanovićima :) :D
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi