Osam golova u Minhenu, sjajan dan za Vukove
FOTO: EPA

Strijelci raspoloženi u Bundesligi

Osam golova u Minhenu, sjajan dan za Vukove

Haris Zilić

Odigrana su četiri duela 12. kola njemačke Bundeslige u terminu od 15:30. Strijelci su bili raspoloženi, vidjeli smo 17 golova, što je malo više četiri po susretu a Bayern se očigledno naljutio pa su danas razbili Mainz na svom terenu, lijep dan je bio i navijače Wolfsburga.

Dakle, Bayern je na Allianz Areni odigrao odličan meč i deklasirao Mainz. Konačan rezultat je glasio 6:2 u korist Bavaraca.

Bayern je imao raznovrsnu igru pa su tako imali i pet različitih strijelaca, a mrežu Mainza pogađali su Gnabry u petoj, Muisala u 28. Mane u 43. i Goretzka u 58. minuti meča. Mane je pogodak postigao na odbijenu loptu nakon što je prethodno promašio penal. Peti gol dao je Tei u 79. minuti, a šesto Choupo-Moting u 87. minuti.

Golove za Mainz danas su Mihenu zabili Widmer u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a interesantno i kod trećeg gola Bayerna i golu Mainza prethodio je promašen penal Burkardta. Drugi gol za goste postigao je Ingvartsen u 82. minuti.

Odličan dan je bio i za Wolfsburg, Vukovi su upisali siguran trijumf protiv Bochuma rezultatom 4:0. Golove za domaći tim podtigli su Baku u 35., Wind u 80. a dvostruki strijelac je bio Nmecha u 27. i 58. minuti utakmice.

U derbiju kola po imenima, ali ne i po formi RB Leipzig je savladao Bayer Leverkusen sa 2:0. Domaći su prvi gol postigli u 32. minuti preko Nkunkua, a Werner je u 83. minuti pogodio za 2:0.

Uzbudljiv duel odigrali su Stuttgart i Augsburg, završen je rezultatom 2:1. Poveli su gosti sa 0:1 golom Niederlechnera u četvrtoj minuti, izjednačenje domaćinima donio je Guirassy pogotkom u 15. minuti. Za trijumf popularnih Švaba iz grada Mercedesa pogodio je Anton u prvoj minuti sudijske nadoknade.

U timu Augsburga u startnoj postavio bio je bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern se vratio na lidersku poziciju i sada imaju 25 bodova, dva više od Union Berlina koji meč 12. kola igra sutra na domaćem terenu protiv Borussije Monchengladbach.

Na dnu tabele se također napravila gužva. Hertha ima 11 bodova, po devet bodova osvojili su Stuttgart i Bayer Leverkusen, Bochum ima sedam, a fenjeraš je Schalke sa šest osvojenih bodova nakon nepotpunog 12. kola.

Top Komentari

King_Kenny
...osigurali plasman u knockout fazu LP i sad se vracaju kantanju levata u ligi...
1 5
Samo gazi sve masinerijo nema veze u kojem takmicenju. Negatora tvoje moci ili tacnije ljubomoraca ce uvijek biti. Neka crknu od muke
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi