Atletico Madrid ostao bez evropskog proljeća
FOTO: EPA

Rasplet u grupi B Lige prvaka

Atletico Madrid ostao bez evropskog proljeća

Haris Zilić

Počeo je konačni rasplet u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone. Grupna faza ranije završava od uobičajenog, a razlog je naravno Mundijal u Kataru koji se igra od 20.11. do 18.12. ove godine. Prva je zavrešna grupa B.

Posljednje kolo grupe B stavljalo je samo upitnik koji će tim biti trećeplasirani i nastaviti evropsko proljeće u šesnaestini finala Evropa lige.

Ranije su plasman u nokaut fazu Lige prvaka osigurali Club Brugge i Porto.

Atletico je gostovao Portu večeras u šestom kolu i trebala im je pobjeda da osiguraju treće mjesto u grupi, međutim izabranici Diega Simeona odigrali su loše.

Nije moglo početi gore za Atletico. Igrala se pet minuta kada Taremi pogodio za 1:0 na asistenciju Evanilsona.

Gosti se nisu mogli oporaviti od ranog vodstva Porta, a vrlo brzo stiže nova kazna. U 24. minuti Eustaquio pogađa za 2:0, asistenciju pišemo Galenu.

Oglasi

Do kraja utakmice Atletico je pokušavao nešto uraditi i uspjevaju postići pogodak u petoj minut sudijske nadoknade preko Savića. Porto je trijumfovao sa 2:1, dok Jorgandžijama na ruku nije išao ni rezultat druge utakmice

U drugom meču Bayer Leverkusen je dočekao Club Brugge.

Obzirom da je Atletico izgubio u Portugalu, Bayeru je trebao samo bod za treće mjesto i to se desilo. Susret u Njemačkoj završen je rezultatom 0:0.

Na kraju u grupi B prvopalsirani je bio Porto sa 12 bodova, Club Brugge je bio drugplasirani sa 11 i ta dva tima će se naći u bubnju za osminu finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayer Leverkusen i Atletico Madrid su takmičenje završili sa pet osvojenih bodova, ali do trećeg mjesta i plasmana u Evropa ligu stigao je Bayer Leverkusen zbog boljeg međusobnog duela.

Atletico je posljednjih sezona bio izuzetno opasan u Ligi prvaka, a sada su evropsku sezonu okončali već u grupnoj fazi Lige prvaka.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Steta, sigurno bi skolovali AR567ALA..
1 2
struja
Dobitak za fudbal,aut
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi