Duljević i Hansa osigurali opstanak u Cvajti

Posljednje kolo nudi još upitnika

Duljević i Hansa osigurali opstanak u Cvajti

H. Zilić

Do kraja njemačke Cvajte ostalo je još jedno kolo i očekuje nas borba za direktan plasman u Bundesligu između Heidenheima i HSV-a, jedna ekipa ide direktno dok će jedna u baraž sa ekipom koja zauzme 16. mjesto u Bundesligi.

Prije posljednjeg kola dvije stvari su jasne u Cvajti. Darmstadt je novi član Bundeslige, Sandhausen je i matematički ispao u treći rang.

Slave danas Haris Duljević i društvo jer je Hansa Rostock remijem protiv Nurnberga rezultatom 0:0 i matematički osigurala opstanak prije posljednjeg kola, tačnije ne mogu više završiti ni u baražu sa trećeplasiranim timom iz trećen ranga.

Duljeviću ovo ljeto ističe ugovor sa timom iz Rostocka pa ćemo vidjeti gdje nastavlja karijeru.

Dakle, Sandahusen je trećeligaš, a Regensburgu u posljednjem kolu treba visoka pobjeda protiv Heidenheima i poraz Arminije od Paderborna sa što većom razlikom da bi uhvatili mjesto za baraž u prijevodu Regensburgu treba čudo pa možemo reći da su prije posljednjeg kola i oni jednom nogom trećeligaš.

Velika borba će biti da se izbjegne 16. pozicija koja vodi u baraž za popunu Cvajte naredne sezone.

Oglasi

Na 16. poziciji je Arminia sa 34 boda, a ispred nje su Nurnberg i Braunschweig sa 36 bodova, dvije ekipe će spasiti jedna će morati u dvomeč baraža.

U posljednjem kolu njemačke Cvajte itekako ima uzbuđenja.

Što se tiče treće lige tu je sigurno samo da je Elversberg novi član Cvajte, a Osnabruck, Wehen, Saarburcken i Dynamo Dresden će se u posljednjem kolu boriti za drugu poziciju koja vodi direktno u Cvajtu i treću poziciju koja vodi u baraž.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Zanimljivo da je u popularnoj "Driti" na drugom mjestu ekipa Freiburg II, ali oni ne mogu u Cvajtu jer Freiburg ima svoj tim u Bundesligi, tako da drugi timov mogu igrati samo treći rang i niže.

Podsjetimo da nas i u Bundesligi očekuje posljednje kolo, a otvorene su sve borbe i za titulu, Ligu prvaka, Evropu i opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi