Augsburg i Ermedin Demirović prva priča subotnjeg programa u Bundesligi
Copyright: HMBxMedia Claus

Efikasne utakmice

Augsburg i Ermedin Demirović prva priča subotnjeg programa u Bundesligi

Haris Zilić

Fenomenalna fudbalska subota je bila u Bundesligi, gdje je odigrano pet mečeva 24. kola u tradicionalnom terminu od 15:30. Nije nedostajalo uzbuđenja, ali ni golijade, dosta efikasne utakmice su viđene.

Prva priča dana bio je Augsburg zajendo sa našim Ermedinom Demirovićem. Augsburg je kao gost deklasirao Darmstadt sa 6:0, a pet golova su postigli u prvom poluvremenu. Briljirao je Demirović sa dva gola i asistencijom, a za goste su još pogađali Tietz također dva puta, Jensen i Vargas.

RB Leipzig se prvo poluvrijeme mučio u gostima protiv Bochuma, ali u nastavku su deklasirali domaćine sa 4:1. Golove za goste postigli su Olmo, Openda,Poulsen, autogol je postigao Ordets, dok je za domaće pogodio Wittek i interesantno to je bilo za 1:0.

Eintracht iz Frankfurta gostova je kod Heidennheima, a utakmica je okončana rezultatom. Za goste su pogađali Nkounkou i autogol Gimbera, a za Heidenheim strijelac je bio Pieringer.

Mainz je dočekao Borussiu Monchengladbach, utakmica je završena rezultatom 1:1. Burkardt je bio strjelac za Mainz, a Ngoumou za goste.

Oglasi

Možemo reći i derbi subotnjeg programa odigrali su Union Berlin i Borussia Dortmund, a Milioneri su slavili u gostima sa 2:0 golovima Adeyemija i Maatsena.

Bundesliga, 24. kolo:

Bochum - RB Leipzig 1:4

Dramstadt - Augsburg 0:6

Heidenheim - Eintracht Frankfurt 1:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz - Borussia Monchengladbach 1:1

Union Berlin - Borussia Dortmund 0:2

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Igra u životnoj formi, 4. strijelac i 4. asistent Bundeslige. Nadam se da će selektor dati mu poziciju na kojoj najviše pruža. Varešanović takođe igra sjajno, više od 10 golova je postigao, Hajradinović više od 10 asistencija, Tahirović i Huseinbašić igraju standardno, štoperi isto tako, Dedić blista. Sve to daje nam nadu pred utakmice baraža...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi