Kamera snimila šta Demirović radi pred svaku utakmicu, navijači se čudili, pa stiglo objašnjenje

Bh. napadač ima svoj ritual

Kamera snimila šta Demirović radi pred svaku utakmicu, navijači se čudili, pa stiglo objašnjenje

Endin Čaušević

Augsburg je u nedjelju na svom terenu nakon preokreta pobijedio Freiburg sa 2:1 u okviru 23. kola njemačke Bundeslige. Ponovo je veoma dobar bio i bh. reprezentativac Ermedin Demirović koji se našao u centru pažnje zbog detalja koji je snimljen pred sami početak utakmice.

Augsburg je nakon preokreta u drugom poluvremenu uspio da dođe do pobjede i veoma važna tri boda koja su pomogla ovom timu da pobjegne iz zone ispadanja.

Freiburg je bolje otvorio meč i poveo sa 1:0 već u 19. minuti kada je Grifo pogodio s bijele tačke, no u drugom dijelu domaći su bacili sve karte u napad što im se itekako isplatilo jer su došli do preokreta.

Domaće je u život vratio Uduokhai koji je u 72. minuti uspio da jednu odbijenu loptu proslijedi u mrežu gostiju za 1:1.

Do potpunog preokreta Augsburg je stigao devet minuta kasnije. Demirović je odlično prošao po sredini terena i dodao loptu za Engelsa koji sjajno pogađa za 2:1 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Oglasi

Iako se Demirović nije uspio upisati u listu strijelaca bh. napadač ponovo je odigrao veoma dobar meč i pokazao da je ove sezone jedan od najboljih igrača Augsburga.

Demirović se u centru pažnje našao i zbog scene koju je kamera snimila prije samog početka utakmice, te je otkriven ritual bh. reprezentativca koji radi pred početak svake utakmice.

Naime, kapiten Augsburga je proučio Fatihu pred start meča što je kamerman stavio u krupni plan, te mnogima na prvu nije bilo jasno šta se dešava, ali ubrzo je stiglo objašnjenje zašto Demirović to radi.

Taj trenutak koji je kamera snimila pred početak utakmice možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg je ovom pobjedom skočio na čak 11. mjesto i sada ima 26 bodova, dok je Freiburg deveti sa tri boda više.

Što se tiče Demirovića on je na dosadašnje 23 utakmice u prvenstvu uspio da zabije 12 golova i upiše sedam asistencija i bez dileme igra svoju najbolju sezonu u karijeri.

Top Komentari

Al. Ha
À sa vlahnjom se vjerio ?
0 1
user1676631476
Kakvo to dodatno objasnjenje treba za ucenje dove ili Fatihe? Zar je on prvi koji je to uradio i zar to nije vidjeno X puta? Kao da nekom objasnjavas zasto se neko prekrsti prije utakmice.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti