Bosansko čudo u Ligama petice: Ako ovo Demiroviću ne omogući vrhunski transfer, onda neće ništa!

Već 14. gol

Bosansko čudo u Ligama petice: Ako ovo Demiroviću ne omogući vrhunski transfer, onda neće ništa!

Admin Čaušević

Najbolji bh. napadač u Ligama petice nastavlja da briljira što je odlična vijest za selektora Savu Miloševića pred martovski baraž za Evropsko prvenstvo. Novi gol zabio je u subotu  i to u maniru hladnokrvnih napadača.

Ermedin Demirović igra u vrhunskoj formi. Novi pogodak u dresu Augsburga zabio je na gostovanju Darmstadtu, to mu je bio već 13. gol u sezoni.

Demirović je mrežu zatresao u 20. minuti. Prvo je oduzeo protivniku loptu, zatim se sjurio prema protivničkom golu i zaista rutinski pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Bh. napadač uopšte nije paničio, sačekao je svoju priliku te loptu mirno kroz noge plasirao protivničkom golmanu. Zaista, hladnokrvna realizacija.

Pet minuta kasnije standardni reprezentativac BiH je upisao i asistenciju te njegova forma definitivno može radovati Savu Miloševića.

[twitter]https://twitter.com/FootballReprt/status/1763942569333989452[/twitter]

Oglasi

Prošlo je pet minuta nakon toga kada je Demirović ponovo zatresao mrežu. Ponovo je kao na treningu pogodio iz blizine. Definitivno deset minuta bh. napadača kao iz snova.

Ukoliko se gleda učinak golova (14) i asistencija (8) kapiten Augsburga je među najkorisnijim igračima Bundeslige, a ispred njega je samo Bayernov Harry Kane.

Do kraja sezone je ostalo još mnogo da se igra te Demirović može samo popraviti svoje statističke parametre i opravdano se nadati velikom transferu tokom ljeta.

Još od Edina Džeke bh. fudbal nije imao konkurentnog napadača u Ligama petice, ali čini se da taj status definitivno poprima 25-godišnji Demirović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do sada je Demirović osim u Njemačkoj igrao u Francuskoj, Španiji, Švicarskoj, a čini se da je konačno igrački sazrio te da je vrijeme za vrhunski klub. Ranije se povezivao sa Borussijom Dortmund.

 

Top Komentari

Sanska_Prangija
Dobro svaka cast, ali sta mislite sa "ako mu ovo nece omoguciti transfer".. koje?
0 1
BosanskaSvedska
Ide u Bvb 100%!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti