Xabi Alonso od šoka nije ni progovorio, niko na stadionu ne vjeruje šta je uradio igrač Leverkusena

Frimpong upropasio zicer

Xabi Alonso od šoka nije ni progovorio, niko na stadionu ne vjeruje šta je uradio igrač Leverkusena

Endin Čaušević

Bayer Leverkusen ove sezone igra fantastično, no tim Xabija Alonsa sinoć se nije proslavio u meču protiv Borussije Monchengladbach koji je završen bez golova. U centru pažnje našao se Jeremie Frimpong zbog kojeg je svima na stadionu "stalo srce" u finišu utakmice.

Leverkusen je sinoć bio favorit protiv Gladbacha i očekivalo se da ekipa Xabija Alonsa nastavi odličnu seriju, no na kraju utakmica je iznenađujuće završena bez golova što od Apotekara nismo navikli ove sezone.

Na kraju je kiks Leverkusena najbolje iskoristio Bayern koji je pobjedom u Augsburgu došao na samo dva boda zaostatka u odnosu na lidera na tabeli.

Leverkusen je jučer apsolutno dominirao protiv Gladbacha i imao čak 28 šuteva ka golu protivnika, ali nisu uspjeli da nađu put do mreže i dođu do gola koji bi im donio pobjedu i nova trib oda.

Igrači Leverkusena su se propisno ispromašivali, no meč je obilježila situacija iz 74. minute kada je Frimpong krenuo sam na gol Gladbacha i mnogi su pomislili da će to biti pogodak za vodstvo Bayera.

Oglasi

Frimpong je u punom trku išao ka golu gostiju i sam na golmana, no kada je trebao da uputi udarac šok i nevjerica na stadionu Bayera.

Jedan od igrača gostujućeg tima uspio je da stigne Frimponga koji se previše namještao na šut, te ga je izblokirao u posljednjem trenutku i velika prilika za Leverkusen otišla je u nepovrat.

Kakvu priliku je Frimpong uspio sinoć da upropasti možete pogledati na OVOM LINKU.

Ovaj promašaj u očaj je bacio i Xabija Alonsa koji nije mogao da sakrije koliko je ljut što Frimpong nije uspio da postigne pogodak i iskoristi nevjerovatnu priliku za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je Gladbach uspio da odoli nevjerovatnom pritisku Leverkusena i osvoji bod što prije početka utakmice skoro niko nije očekivao da je moguće.

Top Komentari

Odličan kiks , kiks koji ne mjenja stanje na tabeli . Juče ništa nije ušlo , dok se Borussia jako dobro branila , odigrali vrhunski u odbrani svaka čast .. Ali 10 .2 biće punjenje bayernove jake odbrane jer stigao je onaj bobi iz galate buhahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi