Bundesliga se nastavlja večeras gradskim derbijem, Ibišević u centru pažnje

Hertha - Union Berlin

Bundesliga se nastavlja večeras gradskim derbijem, Ibišević u centru pažnje

E. Škorić

Utakmicom Hertha - Union Berlin, koja se igra od 20:30 sati, nastavit će se Bundesliga.

Pred nama je 27. kolo Bundeslige, drugo po povratku nakon dvomjesečne pauze izazvane pandemijom koronavirusa, a berlinski derbi na Olimpijskom stadionu bit će sjajna uvertira za ono što nas čeka.

Hertha je u prošlom kolu, pod palicom novog trener Brune Labbadije, deklasirala Hoffenheim u Sinsheimu s 3:0, a u centru pažnje bili su Vedad Ibišević i društvo zbog toga što su kršili određene mjere i pravila DFL-a, ne mareći za socijalnu distancu prilikom proslave golova.

Ibišević je, osim toga, u fokusu njemačkih medija zbog činjenice da sa skoro 36 godina ponovo igra "kao 18-godišnjak" i kod svog bivšeg trenera Labbadije očito će dobiti povjerenje i prednost čak i ispred bivšeg Milanovog napadača Krzysztofa Piateka.

Bivši bh. reprezentativac je postigao 124 gola u Bundesligi i četvrti je najbolji strijelac njemačkog šampionata u povijesti, a protiv Uniona lovi 125. gol kako bi se primakao Giovanniju Elberu, bivšem napadaču Bayerna koji sada ima devet pogodaka više od našeg asa.

"Iako su uslovi neobični, radujem se petku. Na kraju krajeva, to je derbi. To je posebna utakmica s emocijama. Siguran sam da ne treba puno da se igrači motivišu za ovaj meč. Nama je i dalje glavni cilj opstanak u Bundesligi, a pobjeda nad Herthom bi nam uveliko pomogla na tom putu", rekao je trener Uniona Urs Fischer.

Za razliku od Herthe, njegov tim je slabo počeo, pa je poražen od Bayerna kod kuće s 2:0 prošle nedjelje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union, prvi klub iz istočnog Berlina koji je stigao do Bundeslige, nalazi se na 12. mjestu i ima sedam bodova više iznad mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak. Hertha je trenutno 11. s bodom više od svog rivala.

Nedvojbeno, čeka nas jako zanimljiv duel, a kladionica MOZZART nudi zaista sjajne kvote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti