Drama je počela: Bayern preuzeo vrh tabele, Borussia gubi u Dortmundu uz promašen penal!

Bavarci poveli

Drama je počela: Bayern preuzeo vrh tabele, Borussia gubi u Dortmundu uz promašen penal!

Edmir Škorić

U subotu se igraju sve utakmice 34. kola njemačke Bundeslige, a za manje od sat i pol saznat ćemo ko će biti novi ili stari prvak.

Bayern je prošlo kolo izgubio od Mainza i prepustio prvo mjesto Borussiji Dortmund, koja večeras pred svojim navijačima protiv Mainza igra za titulu.

Milionerima je potrebna pobjeda da postanu prvaci, dok se Bayern nada da će gosti tu osvojiti barem bod.

Istovremeno, Bayern gostuje u Koelnu i uspio je rano doći do vodstva. Kignsley Coman je postigao sjajan gol u osmoj minuti, pa Bavarci imaju 1:0, a što je još važnije - trenutno su na vrhu tabele.

Gol Comana pogledajte na OVOM linku.

U live tabeli Bayern ima 71 bod, a ide mu u prilo rezultat iz Dortmunda jer je Mainz poveo protiv Borussije sa 1:0.

Oglasi

Gol za goste postigao je Hanche-Olsen u 15. minuti. BVB-u treba isključivo pobjeda za naslov, inače će Bayern postati prvak po 11. put. 

Imala je Borussia i penal u 19. minuti, no Sebastian Haller je promašio. Kakav muk u Dortmundu!

U međuvremenu se vodi borba za četvrto mjesto i posljednju kartu za Ligu prvaka. Union Berlin dočekuje Werder i ima sve u svojim nogama, a Freiburgi ma teže gostovanje u Frankfurtu. Oba tima imaju po 60 bodova u live tabeli (oba igraju 0:0), s tim da je Berlincima trenutno pripala četvrta pozicija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha je već ispala iz lige, ali Schalke, Bochum, Stuttgart i Augsburg bore se da izbjegnu opasnu zonu. Još jedan će s Herthom u Cvajtu dok će 16-plasirana momčad u razigravanje.

Za sada Schalke ispada jer gubi u gostima kod Leipziga, dok Bochum igra 0:0 s Bayerom i trenutno je na 16. mjestu. Isti broj bodova ima i Stuttgart na 15. mjestu, koji za sada igra 0:0 s Hoffenheimom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
****te zašto haller uzima loptu za penal, i zašto svaki napad ide preko wolfa, 5 centaršuteva ni jedan nije pogodio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi