Koliko je United neozbiljno shvaćen najbolje je pokazao Thomas Muller na treningu

Urnebesno

Koliko je United neozbiljno shvaćen najbolje je pokazao Thomas Muller na treningu

Edmir Škorić

Evropski klasik igra se večeras u Minhenu, pošto će stari rivali Bayern i Manchester United odmjeriti snage u 1. kolu grupne faze Lige prvaka.

Mnogi se odmah prisjete kultnog finala Lige prvaka iz 1990. godine kada je na slavnom Camp Nouu Manchester United slavio sa 2:1 protiv Bayerna golovima u sudijskoj nadoknadi.

Teško da postoji neko ko nije barem na snimku gledao inserte čuvenog finala, ali za one koji ne znaju - United je tada postao prvak Evrope golovima Teddyja Sheringhema u 91. i Olea Gunnara Solskjaera u 93. minuti, iako je Bayern vodio od šeste minute golom Marija Baslera.

Bio je to spektakularan meč, okršaj tada ponajboljih evropskih timova, a danas su i jedni i drugi daleko od tog kvaliteta, naročito se to odnosi na Manchester United koji se sezonama pati i u Premier ligi, a tek na eurosceni.

Bavarci će večeras bez ikakve sumnje imati ulogu favorita, mada bi United poput ranjenog lava mogao svakako biti opasan.

Oglasi

Dan prije ove utakmice, "osvanuo" je video s treninga Bayerna na kojem se može vidjeti Thomas Muller kako radi neke smiješne poteze.

Na osnovu tih bizarnih ludorija iskusnog Nijemca na treningu mnogi su procijenili kako ne poštuje United i kako ga ne smatra ozbiljnim.

Bizarno je Muller skočio pored terena za trening njemačkog tima i pretvarao se da ima krila. Međutim, rekao je na konferenciji za novinare kako poštuje rivala.

"Jednu stvar sam naučio, nikada ne potcjenjujte Manchester United na najnižoj tački. Zbijao sam neke šale ranije na današnjem treningu, ali duboko u sebi znam da ne izgleda dobro".

Muller je pravi šaljivdžija i u svlačionici Bayerna zadužen je za dobro raspoloženje, ali nogometni fanovi širom svijeta tvrde: "Ovako se pripremaju igrači drugih klubova koje očekuje utkamica protiv Uniteda".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

United ima dva vezana ligaška poraza, od Arsenala i Brightona, te se trenutno nalazi tek na 13. mjestu premierligaške tabele sa samo šest bodova, dok je Bayern bez poraza u novoj sezoni i sada je na vrhu tabele zajedno s Bayerom sa po 10 bodova.

U grupi Lige prvaka pored ova dva tima nalaze se još Galatasaray i Kopenhagen, koji se sastaju danas u Istanbulu od 18 sati i 45 minuta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovo samo vi možete objaviti kakvi ste vi debili ... Dečko se zeza cijeli život , isto tako dečko je profesionalac za razliku od vas , ko vam dade da pišete gluposti mamu vam
1 0
user1692968851
MÜLLER NIKADA NIJE NIKOGA PODCJENJIVAO! NEMA TOG TRENINGA NA KOJEM SE ON NE ZEZA! ON JE TAKAV. ŠALJIVDŽIJA! NJEGOVO PONAŠANJE NEMA NIKAKVE VEZE S PROTIVNICIMA!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi