Bild tvrdi da frustrirana zvijezda Bayerna sa stadiona odlazi bez riječi, Tuchel je ubrzo reagovao

Nije zadovoljan situacijom u timu

Bild tvrdi da frustrirana zvijezda Bayerna sa stadiona odlazi bez riječi, Tuchel je ubrzo reagovao

Edmir Škorić

Njemački dnevnik Bild izvijestio je o navodnoj frustraciji nogometaša Bayerna, koji je, prema tvrdnjama ovog lista, sve nezadovoljniji, a stadion napušta bez ijedne riječi.

Bayern je u srijedu navečer igrao derbi 1. kola grupne faze Lige prvaka protiv Manchester Uniteda i na kraju je pobijedio s 4:3 uz fantastičan meč, a ni minute u istom nije zaigrao stoper Bavaraca Matthijs de Ligt.

Iako se reprezentativca Nizozemske smatra ključnim defanzivcem Bayerna, Thomas Tuchel ga je izostavio iz prvih 11 u ovako važnoj utakmici. Umjesto De Ligta, društvo u odbrani Kimu činio je Dayot Upamecano.

Upamecano inače ne važi za pouzdanog stopera, no ovaj put je dobio priliku, a Bayern primio čak tri gola i naravno niko nije zadovoljan igrom zadnje linije. Nije poznato zašto je Tuchel De Ligta ostavio na klupi, ali Bild tvrdi da je sve to igraču teško palo.

De Ligt je sve frustriraniji situacijom u kojoj se nalazi, te je navodno bez riječi napustio stadion i u jako lošem raspoloženju.

Oglasi

Tuchel je ubrzo na press konferenciji prokomentarisao navode da De Ligt nije sretan. "Kao stoper, nemate mnogo prilika da budete zamijenjeni. Matthijs zaslužuje 100 posto da igra. On je u dobroj formi. Naravno, trenutno nije zadovoljan jer mu to nij dovoljno, ali on je na kraju timski igrač", poručio je Tuchel.

Bayern se vraća domaćim aktivnostima u subotu nakon što je svoju kampanju u Ligi prvaka otvorio spomenutom pobjedom nad Unitedom, a sada mu slijedi duel sa Bochumom.

Branioci titule su neporaženi u ligi do sada nakon tri uzastopne pobjede sa 2:2 kod kuće protiv Bayer Leverkusena. Bochum je poražen sa 5:0 kod Stuttgarta na otvaranju sezone, ali je remizirao u svakoj od posljednje tri utakmice i Tuchel ne uzima ništa zdravo za gotovo uoči utakmice na Allianz Areni.

"Potrebno nam je poštovanje prema protivniku," rekao je Tuchel na konferenciji za novinare prije samog meča, dodavši: “Bochum je u dobrom nizu, tri utakmice bez poraza, i to zasluženo. Imaju veoma intenzivan stil igre. Potrebna nam je najbolja postava za ovu utakmicu. Bochum nije utakmica u kojoj možemo samo da radimo svoje. Moramo biti spremni i fizički uključeni. Bit će ogromna količina sprinteva i izazova".

Golman Manuel Neuer ostaje van terena zbog zdravstvenih problema, ali Tuchel neće riskirati njegovim povratkom i zadovoljan je nastupima rezerve Svena Ulreicha.

"Sven Ulreich radi dobar posao, pravi dobre odbrane i pokušava implementirati stvari u igri za nadogradnju. Napravio je nekoliko važnih odbrana za nas. Imamo dobar golmanski tim i veoma smo zadovoljni".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Manuel Nojer je veoma pozitivan. Nastavlja da trenira, ne sa timom, već pojedinačno. Nije u pitanju povreda, već više problema sa njegovim listom. Ne želimo da rizikujemo da zbog toga može doći do povrede", dodao je Tuchel.

Duel Bayerna i Bochuma igra se sutra sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Bavarci su svakako ogroman favorit u ovom duelu kojeg je će suditi Robert Hartmann.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676368963
**** mater glupom Tuhelu i vama novinarima
0 0
Ne lupajte , ne pišite gluposti , ako treba sačekajte nešto sedam dana pa objavite kako treba . Mamu vam vašu ko vam dade da radite na ovoj stranici mamu vam vašu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi