Kane i Demirović obilježili dan u Bundesligi, novi kiks Borussije Dortmund

Bayern slavio u golijadi, samo jedan neefikasan meč danas

Kane i Demirović obilježili dan u Bundesligi, novi kiks Borussije Dortmund

Edmir Škorić

U subotu u standardnom terminu od 15:30 sati odigrane su četiri utakmice 11. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je u dobroj formi, a danas se očekivala lagana pobjeda kod kuće protiv Heidenheima, tima iz donjeg dijela tabele, no u jednom trenutku izgledalo je da bismo mogli svjedočiti "čudu".

Naime, Bayern je vodio 2:0, držao potpunu kontrolu nad utakmicom, a onda neočekivano u malom razmaku primio dva gola. Ipak, Heidenheim nije izdržao, ubrzo je Bayern došao i do trećeg gola i do nove pobjede. Na kraju je bilo 4:2.

Posebno raspoložen ove sezone u Bavarcima je Harry Kane. Englez je postigao dva nova gola, oba u prvom dijelu (14. i 44. minuta), a oba puta mu je asistirao Leroy Sane. Heidenheim je u 67. preko Kleidendiensta smanjio na 2:1, da bi Beste u 70. šokirao domaće.

No, samo dva minuta kasnije opet je Bayern vodio, a strijelac je bio igrač koji je ovog ljeta došao iz Borussije Dortmund, Raphael Guerreiro. Choupo-Moting je u 85. minuti završio posao.

Oglasi

Borussia nemoćna

Borussia Dortmund je gostovala u Stuttgartu i na kraju izgubila 2:1. Švabe su promašile penal u 11. minuti, Furich nije bio precizan, a kazna je stigla u 36. minuti kada je Fulkrug donio radost Dortmunđanima koji su do tada praktično bili nemoćni i bez šanse.

Stuttgart je s druge strane imao pregršt dobrih prilika, a u 42. minuti je golom Undava došao do zasluženih 1:1, da bi u 83. minuti povratnik nakon povrede, sjajni Serhou Guirassy sa bijele tačke donio veliki trijumf domaćoj momčadi.

U Augsburgu slave reprezentativca BiH Ermedina Demirovića, koji je u 53. minuti postigao spektakularan gol za 1:1. Prethodno je Hoffenheim vodio golom Weghorsta u 23. minuti. Demirović je igrao 93 minute, izašao je tek u nadoknadi, a njegova forma najviše raduje našeg selektora Savu Miloševića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedini meč bez golova odigrali su Darmstadt i Mainz. Do kraja dana odigraće se još meč Bochuma i Koelna, dok su ostali dueli u nedjelju. Sastat će se Bayer i Union Berlin u Leverkusenu, Weder i Eintracht u Bremenu te Leipzig i Freiburg.

Na tabeli vodi Bayern sa 29 bodova, Bayer ima 28 i utakmicu manje, treći je Stuttgart sa 24 boda, dok Borussia ima 21 bod, a Leipzig 20 bodova. U opasnoj zoni nalaze se Mainz sa samo sedam bodova, Union Berlin sa šest i Koeln na dnu sa pet bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi