Bundesligaš zove legendarnog Raula?

Pred Špancem novi izazov

Bundesligaš zove legendarnog Raula?

Legendarni napadač Real Madrida Raul Gonzalez mogao bi dobiti posao u Bundesligi. 

Po završetku bogate karijere Španac se okrenuo trenerskom poslu. Prvo je dobio priliku u U-18 selekciji Reala, zatim u Castilli, no sada bi trenersku karijeru trebao nastaviti graditi u Njemačkoj.

Tako barem pišu tamošnji mediji, navodeći da je za Raula zainteresovan Schalke koji se od nastavka sezone u Bundesligi nalazi u katastrofalnoj formi.

Četiri uzastopna poraza i gotovo ispadanje iz trke za plasman u Evropu doveli su u pitanje Wagnerovu poziciju, a njega bi trebao naslijediti upravo Raul koji poznaje prilike u klubu jer je dvije godine igračke karijere proveo u Gelsenkirchenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Raul je nedavno završio i kurs za UEFA-inu licencu, što mu omogućuje da samostalno predvodi bilo koji profesionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi