Naši krvnici iz baraža sada su bili kobni i za Tursku: Portugal je u finalu!

Baraž za Mundijal u Kataru

Naši krvnici iz baraža sada su bili kobni i za Tursku: Portugal je u finalu!

E. Ganibegović

Portugal je u finalu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija najzapadnije evropske zemlje večeras je u Portu na Dragao stadionu ugostila Tursku i pobijedila rezultatom 2:1.

Prvu veliku priliku imao je Diogo Jota u 11. minuti. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca šutira tik preko gola. 

Ipak, četiri minute kasnije promjena na semaforu. Otavio je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu i pospremio loptu iza leđa Cakira za 1:0. Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Turska je nakon toga imala dvije šanse. Prvo je Under imao priliku u 21. minuti, a šest minuta kasnije Kokcu nije uspio zatresti mrežu domaćina.

Poslije promašaja dolazi kazna. Diogo Jota se iskupio za promašaj u 11. minuti i zabio za 2:0 tri minuta prije kraja prvog poluvremena. Gol Jote pogledajte OVDJE.

Oglasi

Drugo poluvrijeme, barem do 85. minute je pripalo Turcima, ali uzalud. U 65. minuti Burak Yilmaz je prepolovio vodstvo Portugala, a gol 36-godišnjaka pogledajte OVDJE

Otavio je u 75. minuti imao šansu, a deset minuta kasnije penal za Tursku. Burak Yilmaz uzima loptu, svi su očekivali pogodak koji će utakmicu odvesti u produžetke, ali je iskusni fudbaler Lillea promašio cijeli gol i postao tragičar nacije.

Prolazak Portugalaca je golom u 4. minuti sudijske nadoknade potvrdio Nunez.

Portugal se tako plasirao u finale miniturnira, a u finalu će iznenađujuće igrati protiv Sjeverne Makedonije koja je u 92. minuti preko Trajkovskog šokirala Italiju i s 0:1 se plasirala dalje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Baraž za Svjetsko prvenstvo, polufinale:

Portugal - Turska 3:1 (Otavio 15', Jota 42', Nunez 90'; Yilmaz 65')

Top Komentari

FahroKonjHodzic
Tuzan sam kao glasac SDA sto je Turska ispala
0 1
Sportbili
Kakvi krvnici..igraju ljudi fudbal..ugledajmo se na makedonce..nema nemoguceg
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi