Bh. golman zadovoljan zbog pobjede

Burić: Treba zaslužiti aplauz sarajevske publike

T. Hebib

Jasmin Burić je sinoć bio nesavladiva prepreka na golu Lecha u susretu protiv Sarajeva.

Nakon utakmice, bosanskohercegovački golman je bio zadovoljan prikazanom igrom i rezultatom.

"Mislim da smo odigrali taktički veoma dobro i da smo kontrolisali skoro čitavu utakmicu. Dali smo dva gola i mislim da smo sada u velikoj prednosti, ali svjesni smo da je ovo bilo samo prvo poluvrijeme. Moramo dobru igru potvrditi u Poznanu i plasirati se u naredno pretkolo", rekao je Burić, koji je otkrio šta je njegovoj ekipi najviše dalo na samopouzdanju:

"U proteklom periodu smo igrali veliki broj utakmica gdje smo imali veliki pritisak, a odigrali smo ih veoma dobro. I danas smo imali pritisak ali smo sve to uspjeli iskontrolisati i odigrati zrelo čitavu utakmicu".

Burić smatra da nije mala stvar dobiti aplauz od sarajevske publike.

"Atmosfera je bila dobra. Navijači Sarajeva su cijelu utakmicu bodrili svoju ekipu i dali su im aplauz nakon završetka. Također, i nas su nagradili aplauzom, što nije mala stvar. Dobiti aplauz od sarajevske publike nakon što pobijediš sa 2:0 nešto znači".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bivši golman Čelika se za kraj osvrnuo i na partiju bh. šampiona.

"Sarajevo je pokazalo da je dobra ekipa. Nedostajalo im je malo sreće, ali je to možda i naša zasluga jer smo kontrolisali meč i nismo im dozvolili previše toga. Nije im bilo lako", zaključio je Jasmin Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.