Buriću iz nepoznatih razloga propao transfer u Zrinjski
Zeničanin se ovog ljeta povezivao i sa prelaskom na Koševo, ali se u dva navrata nije uspio dogovoriti s čelnicima Sarajeva

Jakirović želio dovesti bivšeg golmana Čelika, Lecha i Hapoela

Buriću iz nepoznatih razloga propao transfer u Zrinjski · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Zrinjski iz Mostara ove sezone je jedan od kandidata za osvajanje titule, a to su pokazali i u 10. odigranih kola, te se trenutno nalaze na drugoj poziciji Premijer lige.

Mostarci su jučer pojačali svoj tim sa još jednim golmanom. Riječ je o Josipu Čondriću, koji je u Mostar stigao nakon što je raskinuo ugovor s ruskim Rotorom iz Volgograda.

Kako saznajemo trener Sergej Jakirović je imao želju da pod Bijeli Brijeg dovede bivšeg reprezentativca BiH, ali na kraju rukovodstvo kluba se odlučilo za Čondrića. Naime, strateg Zrinjskog je želio da dovede 34-godišnjeg Jasmina Burića, bivšeg golmana Čelika, Lecha i Hapoel Haife.

Iz nepoznatih razloga Burić nije postao novi član Zrinjskog, a očito je da rukovodstvo kluba razmišlja drugačije nego šef struke Sergej Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Burić se ovog ljeta povezivao i sa prelaskom u Sarajevo, ali nakon pregovora s rukovodstvom kluba dogovor nije postignut. Zeničanin inače formu svakodnevno održava trenirajući s nogometašima Čelika i čekajući rasplet oko nastavka karijere.

Zeničanin je prošao je sve reprezentativne selekcije, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana. Iako je već dugo u i oko reprezentacije do sada je upisao samo tri nastupa. Burić je u dosadašnjoj karijeri pored zeničkog Čelika, nastupao 10 godina za Lech iz Poznana, s kojim je osvojio sve što se može osvojiti u Poljskoj dok je posljednje dvije sezone član Hapoela iz Haife, gdje je bio jedini reprezentativac u ovom klubu koji se takmiči u najjačem rangu nogometa u Izraelu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kakqv Buric sad ce u mirovinu a Condric 28 god i bolji golman 5 puta
7 9
King_Kenny
...ne kontam sto Sarajevo ne dovede ovog Burica,covjek vrhunski golman sa iskustvom...sigurno ne bi pravio greske kao ona dva panja.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi