Burna rasprava Mihajlovića i Viallija: Ovo je bogohuljenje
Foto: EPA

Nakon spornog isključenja Acquaha u torinskom derbiju

Burna rasprava Mihajlovića i Viallija: Ovo je bogohuljenje

Trener Torina Siniša Mihajlović i bivši igrač Juventusa, Gianluca Vialli, na jednoj italijanskoj TV emisiji, su ušli u burnu raspravu oko crvenog kartona kojeg je igrač Torina dobio na sinoćnjem susretu protiv Stare dame.

Torino je ostao sa igračem manje nekon što je Afriyie Acquah u gradskom derbiju, koji je završen rezultatom 1:1, dobio dva žuta kartona, oba veoma diskutabilna.

Većina učesnika emisije na Sky Sport Italiji su smatrala da je Acquah prilikom starta nad Mandžukićem, zbog kojeg mu je sudija pokazao drugi žuti karton, došao do lopte, te da start nije bio za karton, ali bivši igrač i legenda Stare dame, Gianluca Vialli , se nije složio sa takvim mišljenjem.

"Prije nekoliko godina, posebno u Engleskoj, ovo uopšte ne bi bio faul, da ne govorimo o žutom kartonu", istakao je Vialli, a zatim nastavio: "Ali pravila su se promijenila i ne možete uklizavati bez kontrole nad svojim tijelom, zbog toga je za mene žuti karton bio razumljiv potez."

Nakon toga se Mihajlović javio video linkom, a srbijanski trener se nije suzdržavao.

"Vialli kaže da je ovo faul - to je bogohuljenje! Čisto je došao do lopte. Nije me briga šta ćete reći. Vi ste na televiziji, trebali bi biti nepristrasni, svi su vidjeli da to nije bio faul", rekao je trener Torina.

"Samo ti ovo braniš. Trebao bi biti pošten u svom stavu, a ti to nisi! Ili je to u pitanju, ili ti trebaju naočale", obratio se na kraju Vialliju izrevolitrani Mihajlović.

Torino je došao do prednosti golom Ljajića u 52. minuti, da bi nedugo zatim u 57. minuti sudija pokazao Acquahu put u svlačionicu. Mihajlovićeva ekipa nije izdržala sa desetoricom pa je Higuain u sudijskoj nadoknadi postigao gol za izjednačenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi