Burnić se oprostio od Borussije Dortmund

Bio je veoma emotivan

Burnić se oprostio od Borussije Dortmund

S. Mlaćo

Potencijalni bh. reprezentativac Dženis Burnić i zvanično je napustio Borussiju Dortmund.

Mladi fudbaler je ponikao u Borussiji, stigao je i debitovati za prvi tim, ali zbog velike konkurencije u proteklom periodu je pretežno odlazio na posudbe u 'Zweitu'.

Zvanično se oprostio od kluba iz Dortmunda.

"Dragi BVB, dragi fanovi!
Prije svega moram reći da mi je stvarno teško napisati ovaj tekst... Međutim, došlo je vrijeme da se i ja oprostim od vas. Hvala svima za 13 godina koje sam dio BVB obitelji, za 4 u prvenstvu, za priliku da učinim svoje prve korake kao profesionalac, za iskustvo u Ligi prvaka.. Bez vaše podrške, sve ovo ne bi bilo moguće i iskreno mogu reći da ste me danas učinili onim što jesam. Vrijeme je za novi izazov, ali BVB će zauvijek ostati u mom srcu - to je sigurno", napisao je Burnić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Špekuliše se da će karijeru nastaviti u Heidenheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi