Burno u Londonu: U glavnim ulogama Arsenal i Chelsea
Džeko nije pristao, ali Giroud jeste (Foto: EPA)

Giroud seli na Stamford Bridge

Burno u Londonu: U glavnim ulogama Arsenal i Chelsea

Midhat Šljivak

Posljednji sati prelaznog roka u Engleskoj će biti veoma interesantni, a zanimljiv posao će vjerovatno biti sklopljen između londonskih rivala Arsenala i Chelseaja.

Kako nisu uspjeli da dovedu bh. napadača Edina Džeku iz Rome, Chelsea se okrenuo dovođenju francuskog fudbalera iz Arsenala Oliviera Girouda (31).

Francuz je pristao na transfer u redove velikog rivala, Arsenal je prihvatio cifru od 15 miliona funti, ali će dogovor ipak malo sačekati.

Topnici žele prvo da završe transfer Pierrea-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund. Dogovor oko ovog transfera je postignut i on bi trebao biti konačno realiziovan do srijede.

Ipak, Arsenal se želi osigurati. Pustiće Girouda u Chelsea, tek kad Aubameyang potpiše ugovor, ali bi se to trebalo desiti već u srijedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Giroud vjerovatno obući dres tima sa Stamford Bridgea umjesto Džeke koji nije želio da prihvati ugovor na godinu i po.

Francuz će Arsenal napustiti nakon gotovo šest godina...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije