Sve je gotovo: Emerson u Chelseaju, Džeko ostaje u Rimu!
Polovičan uspjeh Chelseaja u pregovorima sa Romom (Foto: EPA)

Defanzivac od sutra u Londonu

Sve je gotovo: Emerson u Chelseaju, Džeko ostaje u Rimu!

Midhat Šljivak

Chelsea i Roma postigli su večeras konačan sporazum o transferu defanzivca Emersona Palmierija. Brazilski fudbaler će sutra obaviti ljekarske preglede u Londonu i potpisaće višegodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Engleske.

Plavci će za usluge ovog fudbalera Romi isplatiti 20 miliona eura, a dodatnih osam miliona Vučica će dobiti kroz razne bonuse u narednom periodu.

Sa druge strane dogovor sa bh. napadačem Edinom Džekom nije postignut. Chelsea nije želio pristati na uslove koje je pred njih stavio 31-godišnji fudbaler i on definitivno neće pojačati ekipu sa Stamford Bridgea.

Podsjetimo, Džeko je od londonskog kluba tražio ugovor na dvije i po godine, Chelsea je nudio godinu dana kraći uz veća primanja, ali do dogovora na kraju nije došli i bh. napadač će i dalje nositi dres rimskog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, na kraju je Chelsea ipak uspio da kupi jednog igrača Rome. Sjajni lijevi bek Emerson postaće novi član ovog tima i karijeru će nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Tim iz Londona će u preostala dva dana prelaznog roka pokušati da pronađe adekvatnog napadača za svoj tim. Nekoliko imena je u opticaju i biće svakako veoma zanimljivo vidjeti ko će na kraju obući plavi dres.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Ma zasto Edine,..zastoooo,..? Kako cemo krov sad napravitiiii,..pada nam direkt na gloooovu.
6 17
Haris
Sta ste vi napravili u zivotu kreteni?! Nista. Preostaje vam da zavidite i pjevate onu staru od Dugmeta STA BI DAO DA SI NA MOM( Dzekinom) MJESTU.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi