Burno u reprezentaciji Hrvatske: "To su grube izmišljotine i apsolutne neistine"

Nije se našao na spisku Dalića

Burno u reprezentaciji Hrvatske: "To su grube izmišljotine i apsolutne neistine"

S. Mlaćo
Josip Brekalo se nije našao na novom spisku selektora Hrvatske Zlatka Dalića.

Na spisku nema ni Ante Rebića, Brune Petkovića, Milana Badelja i drugih.

Pojavile su se razne špekulacije, pa čak i priče da je Brekalo neposlušnik u svlačionici, te da ga je zbog toga izostavio Dalić.

On se odlučio oglasiti saopštenjem za javnost.

'Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija. Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi. To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima. Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga porodica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i 4 zgoditka. Zašto ovaj puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu. Reprezentaciji, stručnom štabu i svim igračima želim puno sreće u ove 3 utakmice i nadam se da ćemo upisati sve 3 pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu“, napisao je Brekalo.

Brekalo trenutno nastupa za njemački Wolfsburg, a ponikao je u zagrebačkom Dinamu.

Top Komentari

emko89
Koga briga za Nogometnoj Reprezentaciji Hrvatske ??
25 1
Husrefbeg22
Da imaju pameti kao sto nejmaju nebi nikada ni zaigrali za Hrvatsku vec za BiH.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi