Hrvatska će utakmicu kvalifikacija igrati na stadionu trećeligaša koji izgleda spektakularno

Atmosfera će biti paklena

Hrvatska će utakmicu kvalifikacija igrati na stadionu trećeligaša koji izgleda spektakularno

Haris Zilić

U drugom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine u centru pažnje svakako će biti duel Turske i Hrvatske u skupini D. Meč se igra u utorak 28. marta sa početkom u 20:45 na stadionu u Bursi.

Upravo je stadion Timsah Arena u Bursi specifičan pred duel Turske i Hrvatske.

Riječ je o jednom od najboljih stadiona u Turskoj. Sagrađen je 2015. godine, ima kapacitet 43.877 sjedećih mjesta i neki su ga već prozvali arhitektonskim čudom.

Bursa je jedan od kandidata za domaćinstvo velikog takmičenja ako Turska isto dobije u narednim godinama.

Međutim, šta je specifično pred ovaj susret?

Stadion u Bursi je dom trećeligaša, vjerovali ili ne. Bivši prvak Turske ekipa Bursaspora je trenutno u trećem rangu turskog fudbala, tako da će jedna kvalifikaciona utakmica biti odigrana na stadionu kojeg koristi trećeligaš što će svakako biti posebno.

Oglasi

Turci su Bursu izabrali za domaćina jer smatraju da bi upravo na Timsah Areni atmosfera mogla dostizati sami vrhunac te biti ogroman vjetar u leđa reprezentativcima Turske.

Reprezentacije u različtim raspoloženjima dočekuju ovaj susret.

Turska je u prvom kolu u gostima savladala Armeniju sa 2:1, dok je Hrvatska šokirana na Poljudu gdje je Vels u trećoj minuti sudijske nadoknade došao do 1:1 i vrijednog boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovo je svakako derbi grupe, ali i Vels je pokazao da će biti veoma tvrd orah u ovim kvalifikacijama.

Nema sumnje da nas sutra u Bursi očekuje još jedna fudbalska poslastica.

Top Komentari

nakopitam
Koga boli kurrac gdje ce igrati agresori i neprijatelji? Jebbali vam oni sve vase
1 5
user1678193389
boli nas ONA STVAR za njih!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi