Čačić objasnio zašto je obrisao Lovrena sa spiska

Oglasio se selektor Hrvatske

Čačić objasnio zašto je obrisao Lovrena sa spiska

Pred hrvatskom reprezentacijom u subotu je utakmica sa Islandom koja će biti odigrana na praznom Maksimiru. 

Uoči utakmice hrvatsku javnost je mnogo iznenadio potez Dejana Lovrena. Defanzivac Liverpoola je zatražio od Ante Čačića da ga izbriše sa spiska, a šta se zapravo krije iza ovog 'slučaja' hrvatski selektor je odlučio objasniti. 

"Nema tog 'slucaja Lovren', to je završeno nakon Evropskog prvenstva. Postoje objektivni razlozi zašto ga sada nema na popisu, imao je problem s leđima, nazvao me je prije osam dana i u tom razgovoru sam ga odlučio osloboditi. Razlozi su opravdani, bit će na sljedećem spisku", kazao je, između ostalog, Ante Čačić.

I sam Lovren je naglasio da ostaje na raspolaganju za daljnje akcije.

"Naravno, ja sam i dalje i uvijek ću biti na raspolaganju nacionalnoj vrsti. Uvjeren sam da ću dobrim igrama izboriti pozivnicu za sljedeću reprezentativnu akciju", izjavio je Lovren. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije