Spektakl Dembelea u Cadizu: Ovakav gol navijači Barce nisu vidjeli još od odlaska Messija

Francuz u životnoj formi

Spektakl Dembelea u Cadizu: Ovakav gol navijači Barce nisu vidjeli još od odlaska Messija

E. Čaušević

Barcelona je večeras u gostima pobijedila Cadiz s ubijedljivih 4:0.

Katalonski klub uspio je da dođe do nova tri boda i nastavi odličnu seriju na početku nove sezone, te barem do sutra preuzme lidersku poziciju La Lige.

Barcelona je 4:0 slavila protiv Cadiza, a Xavi je uspio da odmori većinu prvotimaca jer već u utorak njegov tim gostuje u Minhenu kod ekipe Bayerna.

No, ovaj meč obilježile su i nemile scene na tribinama kada je pozlilo jednom navijaču, a ljekari su mu se borili za život i na svu sreću uspjeli su ga oživjeti i stabilizovati.

Meč je nastavljen nakon skoro sat vremena pauze kod rezultata 2:0 za Barcelonu, a gosti su uspjeli da zabiju još dva gola.

Prvo je u 86. minuti Ansu Fati pogodio na asistenciju Roberta Lewandowskog, a onda je na scenu stupio Ousmane Dembele.

Oglasi

Dembele je u drugoj minuti sudijske nadoknade postigao pogodak za pamćenje koji će sigurno biti u konkurenciji za gol sezone.

Igrač Barcelone je imao odličan solo prodor, promiješao je odbranu Cadiza, a onda s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio mrežu Cadiza za konačnih 4:0.

[twitter]https://twitter.com/FNaade/status/1568686219176951809[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele ove sezone igra na zaista nevjerovatnom nivou jer je na dosadašnjih šest mečeva u svim takmičenjima postigao dva gola, te je upisao već četiri asistencije.

Ljetos je bio skoro napustio Barcelonu kada mu je istekao ugovor, ali se predomislio u posljednjih trenutak i potpisao je s Kataloncima novi dvogodišnji ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1662845418
Registrovao sam se samo da komentarišem ovo.Jel zaista toliko svi urednici ovog portala navijaju za ovaj klub pa ovakve stvari baljezgaju,koliko je utakmica ovaj Dembele odigrao i koliko golova je dao od pocetka sezone? Koja životna forma,on ne zna sta je fudbal od kako je doselio u Barcelonu a kamoli sta je forma...Daj malo uzbiljite se...
7 4
pitariistok
Atraktivniji gol Girouda sa penala od ove sprdacine
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti