Navijači španskog kluba spremili najluđi prekid utakmice, sudija im sve pokvario

Na utakmici Cadiza i Betisa

Navijači španskog kluba spremili najluđi prekid utakmice, sudija im sve pokvario

E. Oštraković
Teme:

Fudbaleri Cadiza sinoć su doživjeli poraz na domaćem terenu Betisa u okviru 24. kola La Lige. Konačan rezultat bio je 2:0 u korist gostujuće ekipe.

Golove za pobjedu Betisa postigli su Willian Jose i Pablo Fornals koji je nedavno stigao u ovaj tim i očekuje se da bude veliko pojačanje.

Cadiz igra zaista jako loše i nalaze se u zoni ispadanja, a očito su izgubili i podršku svojih navijača.

Naime, navijači su jako zabrinuti zbog loših igara i plaše se da će njihova ekipa na kraju sezone biti na mjestu koje vodi u niži rang takmičenja.

Prvo su, kao i svi drugi navijači, davali podršku svome timu i svojim igračima, ali sada su odlučili da "okrenu ploču".

Oglasi

Tako su se navijači Cadiza odlučili na jako zanimljiv način protesta i pokazali su upravi i igračima šta misle o njima.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1756078534366306390[/twitter]

Na isteku 93. minute zasuli su teren plastičnim kabanicama, a sudija je odlučio da svira kraj minutu ranije kako ne bi došlo do prekida.

Ružne scene viđene su i tokom utakmice

Nakon sinočnje utakmice navijači su počeli vjerovati da se serija loših rezultata dolazi iz nečeg dubljeg, odnosno katastrafalnog odnosa između igrača.

Postalo je to jasno nakon poprilično užasno ruže geste Rominiwuea Kouameovu kada je Gonzalo Escalante izlazio i želio da se s njim pozdravi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kamere Dazna su snimile skako je Kouame odlučio da ne pruži ruku Argentincu koji je nastavio insistirati i nakon što mu je drugi saigrač pružio ruku.

Na kraju je Escalante odustao i to nakon što mu je Kouame poručio da se odmakne i sjedne kako bi mogao nastaviti gledati meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi