Igrači ispaštaju zbog Florentina Pereza: Vatren doček za Kraljeve u Cadizu

Izvrijeđali fudbalere Real Madrida

Igrači ispaštaju zbog Florentina Pereza: Vatren doček za Kraljeve u Cadizu

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida trenutno igraju u gostima protiv Cadiza utakmicu 31. kola španske La Lige.

Kraljevski klub ovih dana nalazi se u centru pažnje zbog svog predsjednika Florentina Pereza koji je bio glavni odgovorni za osnivanje Superlige koja je napravila pravi haos u svijetu fudbala.

Perez je htio da kreira takmičenje u kojem će igrati samo oni najbolji evropski klubovi i uspio je na to da nagovori još 11 klubova iz Španije, Engleske i Italije.

U nedjelju je objavljeno da je Superliga zvanično kreirana i da će u ovom takmičenju pored Real Madrida još igrati Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Juventus, Inter i Milan.

Međutim, nisu očekivali da će fudbalska javnost tako žestoko da reaguje i kritikuje zamisli koje imaju Perez i predsjednici ostalih 11 klubova.

Na njih je UEFA i FIFA izvršila nevjerovatan pritisak i zaprijetila suspenzijama i izbacivanjem iz ostalih takmičenja. Ipak, čini se da je pritisak navijača bio taj koji je sve zaustavio.

Oglasi

Sinoć su klubovi iz Engleske otkazali učešće u ovom takmičenju, a to su na kraju uradili i skoro svi ostali klubovi.

Međutim, iz Real Madrida se nisu oglašavali jer je Perez siguran da će uspjeti u svojoj zamisli u budućnosti. Ipak, čini se da je time samo dodatno naštetio svom klubu.

Naime, kraljevski klub igra večeras u gostima protiv Cadiza, a igrači ovog tima imali su neočekivan doček ispred stadiona Ramon de Carranza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Cadiza okupili su se ispred stadiona kako bi "pozdravili" igrače Real Madrida i nisu ih štedili što se tiče uvreda. Na jasan način su pokazali šta misle u Superligi, ali i Perezu kojeg su brutalno izvrijeđali.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

payron
Pa nisu igraci krivi a zamisli cadizovi navijaci hahahahah
1 6
Vienner
0:3 dobro navijate
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi