Alaba je saigračima otkrio ime novog kluba, Kimmich poručuje: "Nisu uopšte loši..."

Austrijanac odlazi besplatno

Alaba je saigračima otkrio ime novog kluba, Kimmich poručuje: "Nisu uopšte loši..."

A. Čaušević

Nisu baš rijetke pojave da Bayern dopusti sebi odlazak igrača svjetske klase i to besplatno. Upravo to će uraditi David Alaba na kraju sezone. 

Proteklih mjeseci mnogo klubova se borilo za Alabin potpis, a čini se da je i poznat pobjednik. U to je ubijeđen njemački Sky.

Kasno sinoć, nekako u sjeni informacija o raskolu u Superligi, objavljeni su detalji Alabinog dogovora s Real Madridom. S Kraljevima će potpisati ugovor na sljedećih pet sezona.

Danas stižu vijesti da je iskusni "univerzalac" već saopštio saigračima gdje će igrati. O njegovoj odluci govorio je Joshua Kimmich, jedan od simbola minhenske ekipe.

"Ovdje je sve osvojio. Bez dileme mogu reći da je Real Madrid veliki klub", kazao je odlični njemački reprezentativac.

"Malo je koraka koji se mogu napraviti nakon Bayerna, ali Real Madrid uopšte nije loš", zaključio je Kimmich koji je s Alabom saigrač od 2015. godine.

Od ranije je poznato da su u Bayernu prekinuli sve pregovore s austrijskim fudbalerom kada je on putem menadžera tražio sedmičnu platu od 450 hiljada eura, odnosno oko 22 miliona na godišnjem nivou.

Madridski AS je prije nekoliko dana objavio vijest kako je Alaba već angažovao svog agenta da mu traži kuću u Madridu, te da je odlučio da živi u istom naselju kao i Kroos.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Radi se o naselju La Finca koje je jedno od elitnijih u Madridu, a Alaba bi trebao biti svega nekoliko kuća udaljen od Kroosa. Jasno je da su oni u odličnim odnosima, te da je Kroos spreman da pomogne Alabi kako bi se on što prije adaptirao na novi klub i grad.

Alaba je još kao dijete napustio Beč jer je u Bayern stigao 2007. godine kada je imao svega 14 godina. No, nakon 14 godina odlučio je da je vrijeme za promjenu i čini se da za njega trenutno nema većeg izazova od odlaska u Real Madrid.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Ovaj Alaba i jest za Reala. Slika i prilika. Pohlepa za novcem im slatka
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi