Legenda oplela po Barceloni: Zašto oni gledaju prema Superligi? Očajan klub

Neville iskren kao i uvijek

Legenda oplela po Barceloni: Zašto oni gledaju prema Superligi? Očajan klub

E. Ganibegović

Barcelona je prodala 25% TV prava za La Ligu, za sljedećih 25 godina, jer joj je novac bio prijeko potreban ovog ljeta.

Zbog financijskih problema u posljednje dvije godine, posebno kao posljedica pandemije virusa COVID-19, Barcelona je nagomilala dugove od preko milijardu eura.

Barcelona je sklopila ugovor sa Sixth Streetom, američkom investicijskom tvrtkom s velikim iskustvom u sportskim transakcijama.

Nakon ustupanja 25% TV prava za sljedećih 25 godina, isključivo za La Ligu, Barcelona je dobila 740 miliona eura.

Ovaj potez predsjednika Joana Laporte oštro je kritikovao bivši engleski reprezentativac Gary Neville.

Bivši osmostruki prvak Premier lige i dvostruki osvajač trofeja UEFA-ine Lige prvaka vjeruje da Barcelona preuzima veliki rizik i da je napravila potez očajnika. 

"Zašto Barcelona gleda prema Super ligi? Evo zašto!? Očajni klub, koji je u dugovima od 1,2 milijarde funti, prodaje svoja TV prava za sljedećih nekoliko godina kako bi potrošio novac na igrače u nadi da će uspjeti", napisao je uvijek iskreni Neville na društvenim mrežama. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je početkom juna morala "srezati" troškove za 40%. Predsjednik Joan Laporta smanjio je masu plata. Smanjio je plate za 50% i predložio da maksimalni prag koji igrač može doseći bude 10 miliona eura godišnje, uključujući i one koji tek dolaze u klub. 

Međutim, Barcelona je napravila važne transfere ovog ljeta: Andreas Christensen stigao je kao slobodan igrač iz Chelseaja, Franck Kessie također iz Milana, Robert Lewandowski je nakon velike sage prešao iz Bayerna, a stigao je i Raphinha iz Leedsa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Sto se nasli ovi polu igraci komentariasti Barcelonu hahah.
1 7
King_Kenny
...sve ce to doci na naplatu u buducnosti,ovo je ono drzi vodu dok majstori odu...potrosili su grdne pare,a ekipa srednja zalost,ako sa njom ne osvoje nekoliko trofeja ukljucujuci LP u narednih par sezona njima je bankrot vrlo izvjestan...ovo je all in situacija...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije