Ulice će pričati šta je Cafu uradio jadnom Higuiti, od muke je čuveni golman odmah izašao iz igre

Najljepši potez revijalne utakmice

Ulice će pričati šta je Cafu uradio jadnom Higuiti, od muke je čuveni golman odmah izašao iz igre

Admin Čaušević

Egzibiciona utakmica pod nazivom "Prekrasna igra" igrana je sinoć u Orlando. Kapiteni timova bili su legendarni Brazilci Ronaldinho i Roberto Carlos, a uključivali su značajne sadašnje i bivše igrače poput bivšeg kapetana Orlando Cityja Nanija, zvijezde Real Madrida Viniciusa i Rome Paula Dybale.

Bila je to zabavna fudbalska egzibicija sve dok uporni napadači na teren i jak pljusak nisu pokvarili događaj. Utakmica je prekinuta tek nakon sat vremena.

Da rezultat nikome nije bio bitan vidjelo se od samog početka, ali zabavljanje publike i pokazivanje tehnike jesu, a posebno je bio inspirisan Vinicius Junior.

Najljepši trenutak večeri napravio je Cafu koji je izblizine lobovao legendarnog Higuitu koji je ubro nakon toga izašao iz igre.

Utakmica je započela s nekoliko dobrih prilika za tim Ronaldinho (tim R10) s Cafuom koji je pogodio prečku prije nego što je Ronaldinho u trećoj minuti uputio udarac pored gola.

Oglasi

Vinicius junio pokušao je makazicama u šestoj minuti, ali je Higuita bio tu da obrani. Jay-Jay Okocha je zabiou 10. minuti s nekoliko lukavih poteza kako bi nadmudrio i "odbranu" i Higuitu, dovodeći tim R10 u vodstvo od 1:0.

Pet minuta kasnije, Rivaldo je izjednačio za Team Roberto Carlos (Team RC3) udarcem iz daljine, savaldavši golmana Teama R10 Didu.

Patrick Kluivert povisio je na 2:1 za Team R10 u 25. minuti, zabio je nakon lijepog dodavanja Viniciusa i savladao Higuitu.

Nani je izveo slobodan udarac u 28. minuti, a nekoliko sekundi kasnije tim R10 je povećao svoje vodstvo kada je Cafu izvukao Higuitu sa svoje linije i lobovao ga za 3:1.

Četiri minute kasnije, Nani je poslao prekrasnu loptu do Williana, koji je ubacio ispred bivšeg igrača Tottenhama Lucasa Moure i zabio. Tim RC3 je imao prednost 3:2.

Posljednji gol u prvom poluvremenu postigao je Vini Jr. u 36. minuti nakon što je nadmudrio Mateusa koji je ranije zamijenio Mateusa. Konačan rezultat glasio je 4:3.

Kada je kiša počela mnogi navijači su počeli da utrčavaju u teren, a igrači su pobjegli u svlačionice poslije čega je meč i prekinut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi