Inter se kockao i izgubio: Ivan Perišić prihvatio ponudu iz Engleske!

Seli u London

Inter se kockao i izgubio: Ivan Perišić prihvatio ponudu iz Engleske!

E. Škorić

Upravo se internetom širi vijest o dogovoru Ivana Perišića sa aktuelnim evropskim prvakom.

Krilni nogometaš Intera navodno je dogovorio sve uslove s engleskim premierligašem Chelseajem, čije redove će pojačati nakon što mu i zvanično krajem juna istekne ugovor s Italijanima.

Sandro Sabatini iz Sportmediaseta izvijestio je o situaciji s Perišićem, tvrdeći da je došlo do promjene u pogledu budućnosti reprezentativca Hrvatske, koji je bio jedan od ključnih igrača Intera posljednjih godina. Navodi se da je već praktički dogovorio prelazak na Stamford Bridge.

Chelsea je igraču ponudio ugovor na dvije godine i platu od 4,5 miliona eura, što je bilo više od onoga što mu je Inter bio spreman ponuditi.

Njegov odlazak bio bi zaista veliki hendikep za Inter, ali su u redovima Nerazzurra o tome trebali ranije razmišljati. Htjeli su da dobro prođu, da mu daju manju platu u novom ugovoru, na kraju će izgubiti jednog od najvažnijih članova.

Nakon osvojenog Kupa prije nekoliko dana Perišić je govorio o svom statusu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam šta će se desiti oko produženja ugovora s Interom, ali ne možete na ovakav način da sve to pokušavate riješiti. Ovakve situacije se ne rješavaju na takav način s važnim igračima. Ne možete čekati do kraja i nadati se najboljem bez da se imalo trudite", rekao je Perišić nakon utakmice i već tada dao naslutiti da nije zadovoljan.

Splićanin koji ima 33 godine ove je sezone postigao devet golova na 47 utakmica u svim takmičenjima za klub u kojem je od 2015. godine, kada je stigao iz Wolfsburga, a prije toga igrao za Club Brugge i Borussiju Dortmund, te je jedno vrijeme bio posuđen Bayernu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nerazzurri_internista
Gonsens i Kostić će držati lijevu stranu u Interu iduće sezone. Mislim da se neće previše plakati za Perišićem.
8 3
thekupus
igračina
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi