Najboljih 100: Bh. dvojac na listi, Messi i Ronaldo očekivano na vrhu
Džeko na 98. mjestu velike liste FinalFourTwo magazina.

FourFourtTwo magazin birao

Najboljih 100: Bh. dvojac na listi, Messi i Ronaldo očekivano na vrhu

E. Škorić

FourFourTwo magazin kao i svakog decembra bira najboljih 100 u svijetu nogometa.

Iako je Cristiano Ronaldo dobio nedavno nagradu Zlatna lopta, FFT magazin je na broj jedan smjestio Argentinca Lionela Messija, koji je u 2017. godini u La Ligi zabijao, asistirao, kreirao šanse, imao nevjerovatne utkamice i niko od njega nije zabio više golova u Evropi u proteklih 12 mjeseci.

Ako nije na broju jedan, onda je na broju dva - Ronaldo. Portugalac je također imao uspješnu godinu, no posljednjih mjeseci je njegova forma, makar u La Ligi, u padu, pa je zato izgubio prvo mjesto na ovoj uglednoj listi.

Iza njih je PSG-ova zvijezda Neymar, pa slijede Robert Lewandowski, Kevin De Bruyne, Luka Modrić, N'Golo Kante, Pierrre-Emerick Aubameyang, Sergio Aguero...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se bh. nogometaša tiče, u Top 100 se nalaze dvojica naših igrača. Na mjestu 98. je Edin Džeko, napadač Rome, dok je veznjak Juventusa Miralem Pjanić 52. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi