Čak 11 žutih i dva penala u baskijskom derbiju

Sociedadu pobjeda

Čak 11 žutih i dva penala u baskijskom derbiju

E. Škorić

U 163. baskijskom derbiju Real Sociedad je kao gost na San Mamesu slavio protiv Athletica sa 3:1.

Ono što odmah upada u oči su žuti kartoni jer ih je bilo čak 11, ali ako pratite malo pomnije nogomet u Španiji onda znate kakvi su baskijski derbiji.

I ovaj put je bilo i više nego zanimljivo. Gosti su poveli golom Oyarzabala iz penala u 30. minutik, ali je samo dvije minute kasnije Muniain izjednačio na 1:1.

U nastavku, već u 47. minuti, Sangalli je vratio prednost gostima iz San Sebastiana, da bi Oyarzabal u 74. minuti postavio konačnih 3:1 za goste.

Opet je penal dosuđen i ponovo je Oyarzabal preuzeo odgovornost, pa se promovisao u junaka ove žestoke utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije sedam kola Athletic je na 16. mjestu sa sedamm bodova, dok se Sociedad poslije ove pobjede probio do osme pozicije i sada ima 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi