Čakar: Pobjedom želimo otvoriti novu sezonu

Prvotimac NK Iskra za SportSport.ba

Čakar: Pobjedom želimo otvoriti novu sezonu

S. Mlaćo

Novu sezonu Prve lige Federacije BiH nogometaši Iskre otvorit će domaćim susretom protiv NK TOŠK Tešanj, također povratnikom u ovaj rang takmičenja.

Bugojanci su blagi favoriti prije svega zbog domaćeg terena, ali to će morati i opravdati u subotu sa početkom u 17:30. Redove Iskre u ljetnom prelaznom roku između ostalih je pojačao i napadač Samir Čakar koji je stigao iz FK Goražde.

"Nakon odrađenih pripema i nekoliko testnih utakmica koje smo imali, jedva čekamo da starta prvenstvo Prve lige Federacije. Protivnik po mjeri dolazi na Jaklić, to je ekipa koja ima u svojim redovima par provjerenih igrača i odličnog trenera koji sigurno neće doći sa bijelom zastavom u Bugojnu. U našem taboru postoji samo jedna ideja, a to je pobjeda sa kojom bih otvorili prvenstvo i obradovali naše navijače koji su sigurno željni dobrog nogometa. Ekipu TOŠK-a dobro poznajem jer sam u prethodna dva meča protiv njih postigao četiri pogotka i nadam se da ću ovaj niz nastaviti", kazao je Čakar za SportSport.ba.

Očekuje se da će tribine renoviranog stadiona Jaklić biti veoma dobro ispunjene.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju, a mi ćemo dati svoj maksimum i da zajedno proslavimo pobjedu", jasan je bio prvotimac NK Iskra Samir Čakar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi